EXCLUSIV VIDEO Acţiune în forţă a Salvamontului din Băile Herculane pentru recuperarea a 3 turişti rătăciţi pe munte

Trei turişti alpiniști au hotărât să încheie ziua de sâmbătă cu o acţiune de escalada pe Peretele Șoimului din Băile Herculane. Zona este perfect verticală şi se pretează de minune acţiunilor de escalada a iubitorilor acestui sport.

Cei trei au pornit pe munte dupămasa, au făcut mai multe trasee şi căţărări, dar la un moment dat, au rătăcit poteca de întoarcere la baza peretelui de stâncă. Zona este deosebit de accidentată, pereţi de stâncă verticali, prăpăstii de zeci de metri şi poteci foarte înguste. Locul este o piatră de încercare şi pentru alpiniştii localnici ce se avânta acolo.

Realizând că nu au nici o şansă să se descurce singuri şi mai ales, în ce pericol se afla, cei trei turişti au prins o undă de semnal şi au sunat la Serviciu Special 0SALVAMONT. În jurul orei 00, la Herculane s-a format o echipă de alpinişti care a plecat să-i recupereze pe cei trei rătăciţi.

Aceştia sunt în stare bună şi nimeni nu este rănit. Acţiunea s-a încheiat spre dimineaţă în jurul orei 3. Cei trei turişti – toți bărbați, sunt din Arad și au vârstele între 25 şi 35 de ani. Tinerii au pregătire in domeniul alpinismului. Ei au plecat în excursie în jurul orei…….17. Au escaladat peretele pe mai multe trasee de escaladă și ajunși în vârful muntelui, au realizat că s-a întunecat și nu au mai găsit poteca de întoarcere.

Comentarii

comentarii