EXCLUSIV VIDEO Copilul de la Ocna de Fier dispărut ieri, este căutat de peste 250 de oameni

Ocna 2 mart (26)Peste 250 de poliţişti, jandarmi, pădurari, vânători, salvamontiști, pompieri, poliţişti de frontieră şi localnici, caută la această oră un băiat în vârstă de doi ani şi două luni, dispărut ieri din localitatea cărăşană Ocna de Fier.
Mama copilului a observat în jurul orei 16 că micuțul a dispărut din curtea casei aflate pe una din străzile lăturalnice ale comunei Ocna de Fier, mai exact, la capătul străzii spre lacul Dănila. Tatăl micuţului a căutat alături de vecini şi localnici timp de aproape două ore copilul, după care în jurul orei n18:30, a anunţat dispariţia băiatului la 112.
La sediul poliţiei oraşului Bocşa a fost instituit încă de ieri un comandament de acțiune şi un centru de monitorizare condus de şeful IJP Caraş-Severin, Viorel Avram.

La Ocna de Fier s-au mobilizat peste 150 de oameni, începând cu polițiștii, pompierii, jandarmii și până la tinerii care au lăsat de-o parte petrecerea de Fașanc și au pornit în căutarea copilului. În ajutor le-au venit si polișiștii de frontieră cu camere video cu termodetecție Cu toate că practic, unui copil de 2 ani i-ar fi fost imposibil să ajungă așa departe, căutările au fost efectuate pe o rază de peste 1 km în jurul locuinţei, pe dealuri.

Duminică dimineaţă, căutările au fost intensificate. La Ocna au ajuns peste 150 angajați MAI: poliţişti, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri cărora li s-au alăturat alții aproape 100 de localnici, dar și oamni de la Reșița sau Bocșa ori Dognecea care au văzut necazul la televizor și au venit voluntari ca să caute copilul. Salvamontiștii au coborât într-un puț pentru a verifica și acolo.

Căutările au continuat până seara târziu – copilul nefiind găsit încă. Băiatul a fost căutat şi în apropierea lacului Dănilă, aflat la o distanţă de aproximativ 700 de metri de locul dispariţiei, dar şi în clădirile dezafectate de la fosta intreprindere minieră.

Cu toate că este o stradă izolată unde fiecare vecin vede ce face celălalt vecin, nimeni nu l-a văzut pe cel mic. Un cioban a spus că ar fi auzit aseară un plânset de copil, dar nu poate localiza exact zona. În zona există şi animale carnivore răpitoare- lupi și mai nou șacali, lucru confirmat şi de vânătorii de la AJVPS.

Lucrătorii poliţiei Caraş-severin au precizat că au luat în calcul orice ipoteză, însă nu exclud varianta răpirii. Familia Bobic mai are alţi 3 copii: unul de 20 de ani care este plecat la muncă în străinătate şi încă doi minori; de 8 respectiv, de 5 ani.
De dispariţia copilului au fost informaţi şi Unitatea de Parchet de pe lângă Judecătoria Reşiţa, dar şi Protecţia Copilului.

Comentarii

comentarii