EXCLUSIV VIDEO Corespondenta de concediu – Potopul a lovit şi staţiunea Caciulata

inundatii Caciulata (5)Cele câteva zile de concediu m-au dus şi spre staţiunea Caciulata din judeţul Vâlcea. Ceea ce trăit şi am văzut aici, m-a pus pe gânduri şi încă odată am realizat cât de mici suntem în fata Naturii şi a Celui ce ne-a creat. În câteva minute, normalitatea a devenit anormalitate şi groază şi deznadejedea a pus stăpânire pe cei ce au văzut cu ochii lor grozăvia.
În exclusivitate, InfoCs.ro vă prezintă şi dv. câteva instantanee din cele petrecută în ziua de marti, 29 iulie 2014.
Tone de mal, pietre, resturi vegetale şi nisip au fost aduse de torenţii formaţi pe versanţii din jurul staţiunii Caciulata. Cerul s-a rupt şi din nori au căzut mii de litrii de apă în doar 60 de minute. Magazine, locuinţe, subsoluri şi pensiuni inundate, străzi acoperite cu mal, resturi vegetale, iar circulaţia blocată între staţiunea Caciulata şi oraşul Călimăneşti.
Potopul abătut marţi peste judeţul Vâlcea a lovit staţiunea balneo climaterica Caciulata. A speriat oamenii care au fost luaţi pe nepregătite. Cu toate că a plouat de câteva zile nimeni nu se aştepta ca în decurs de o oră jumătate din staţiune să fie inundată.

Apa a inundat mai multe locuinţe şi societăţi comerciale şi cel mai grav a fost faptul că la un moment dat canalizarea nu a mai putut face faţă. În loc să preia apa , sistemul de canalizare s-a transformat într-o adevărată reţea de fântâni arteziene.
Miile de litrii de apă au acoperit drumul naţional Calimanesti – Ramnicu Vâlcea pe o porţiune de 300 de metrii unde apa a ajuns la o adâncime de peste un metru.
Cu toate că a văzut pericolul şi apa care creştea văzând cu ochii un şofer, probabil prea încrezător în forţa maşinii a încercat să treacă cu autoturismul de lux , dar super maşina la făcut de râs lasandu-l în mijlocul balţii. În această situaţii ocupanţii maşinii îmbrăcaţi la patru ace au pornit prin apă şi nămol spre un hotel din apropiere.În final autoturismul în valoare zeci de mii a fost tractat de un excavator că o căruţă.

Comentarii

comentarii