EXCLUSIV VIDEO Drum de coșmar între Greoni și Oravița – DN 57, drumul care condamna la izolare Oravița

DN57 (1)InfoCs scria cu nici o lună în urmă de drumul naţional DN57, drum care poartă titulatura de ,,national” dar care este plin de gropi și foarte greu practicabil ca ultima potecă din ultimul cătun din Caraș Severin.
Este vorba despre DN 57, drum care leagă Punctul de frontieră de la Naidăș și Oravița de Timișoara şi Reşiţa.
Am scris atunci că circulația pe tronsonul de drum între Oravița și Stamora Moravița, a devenit un adevărat coșmar pentru șoferi. Mai grav este faptul că acum s-a distrus şi bucata cât de cât circulabilă care leagă Greoniul de Oraviţa. Drumul este în aşa hal plin de gropi încât soferii nu mai pot face nimic pentru a le ocoli. oamenii spun că ,,mai bine şi-ar lua maşinile în spate fiindcă toţi banii îi dau pe reparaţiile maşinilor”.

Dacă înainte gropile de mari dimensiuni apăreau la fiecare metru iar ocolirea lor cere multă îndemânare, acum, şoferii s-au resemnat. O iau direct prin gropi fiindcă nu mai ce ocolii, mai exact, ocolesc o groapă mai mare pentru aşi da în altele două mai mici.
Din cauza drumului spart- și asta nu de azi sau de ieri ci de foarte mult timp, șoferii evită să mai ajungă în zonă. Ba mai mult, oamenii de afaceri interesaţi de investiţii în zonă nu mai vin a doua oară după ce au parcurs acest drum odată.
Cel mai grav este faptul că drumul distrus face praf turismul din zonă. Este cunoscut că micuţul şi cochetul oraş Oravița, are o mulţime de obiective turistice cu care alte oraşe mari nu se pot lăuda. Am putea spune cu certitudine că sunt foarte multe obiective turistice în toată această parte de judeţ- zona oferă un potențial turistic ridicat, dar este aproape moartă din punct de vedere economic fiindcă investitorii refuză să vină în zonă din cauza drumului. Acest lucru este confirmat şi de autorităţile locale care au făcut o serie de demersuri, dar degeaba. Am putea aminti prima clădire- gară adevărată din România, prima cale ferată montanistică, primul teatru din România, prima farmacie din Banat, mănăsturea Călugăra, cascada Buşniţa, Ochiul Bei, intrarea în Cheile Nerei, Piatra lui Sisi, biserica romano-catolică, strada Mihai Eminescu şi lista ar putea continua.
Că drumurile sunt ,,varză ” la Oraviţa o arată o statistică simplă. Principalele probleme pentru care șoferii apelează la service-ul auto din Oravița, sunt legate de găurile apărute în cauciucuri, jenți îndoite sau sistemul de direcție al mașinii făcut praf.
O poziție oficială de la responsabilii de drum a fost imposibil de aflat fiindcă Drumurile Naționale Caraș Severin spun că acesta aparține de Sectorul de la Orșova, la Sectorul de la Orșova nu a fost nimeni de găsit și am fost pasați la Regionala de la Timișoara care la rândul ei a aruncat pisica la AND București, singurii abilitați să ofere informații. Dar, nici aici nu este așa de simplu: întrebarea se adresează prin e-mail iar răspunsul vine …..când vine, tot pe mail.
Unde mai pui că responsabilii cu calitatea drumului sunt şi inconsecvenţi pe deasupra. Comunicatele vin unul după altul, dar se contrazic singure. Într-o zi vine unul cu decizia de a stopa traficul maşinilor mai grele de 7,5 tone pe acest drum iar a doua zi, apare un alt comunicat care îl contrazice pe primul, adică, se poate circula bine- merci pe DN57 între Oraviţa şi Timişoara.
Mai uşor a fost de aflat poziţia şi părerea celor direct afectaţi de calitatea drumurilor: şoferii care sunt nevoiţi să parcurgă poate zilnic acest drum. Până una alta- pentru a scoate în evidenţă ,,frumuseţea” unui astfel de drum, unii şoferi au trecut la soluţii practice: au pus ghivece de flori în gropile din drum.
InfoCs vă oferă posibilitatea de a viziona cu ochii dumneavoastră cum arată un Drum Național în Caraș Severin.

Comentarii

comentarii

4 thoughts on “EXCLUSIV VIDEO Drum de coșmar între Greoni și Oravița – DN 57, drumul care condamna la izolare Oravița

  1. Daca tot nu-l repara macar sa cîstige bani cu el si sa-l transforme în pista de curse BAJA 1000. În 2 – 3 ani ar cîstiga atîtia bani cu el de l-ar putea înlocui cu un tronson de autostrada 😀

  2. sa ceri explicatii? Pai ti le da cineva? I-a suna tu, sa vezi ce explicatii primesti. Aici, in cazul asta trebuie mers peste ei, si linsati, intrat peste ei in birouri, si ciomagiti bine. Sa arate si ei precum acel drum.

  3. Le si place romanilor sa se planga pe internet, de ce nu scriu toti companiei de drumuri, ca sa se trezeasca aia. Tocmai le-am cerut explicatii, fiindca asa e normal, sa vad ce fac cu si pe banii mei. Prostama beleste ochii la tampeniile de la televizor fie nurii lu vreo panarama fie autonomia lu peste si cand e sa faca ceva concret… lasa ca nu-i chiar asa de rau sau mai rau sa nu fie sau cand ne-o fi mai greu tot asa sa ne fie. Natie de slugi. Rupeti-va, bre, masinile in continuare !

Comments are closed.