EXCLUSIV VIDEO FOTO Accidentări la schi pe Semenic din cauza neatenției

Accidentat Semenic (5)Două persoane s-au accidentat duminică la schi pe Muntele Semenic. Răniţii au avut nevoie de intervenţia salvamontiştilor pentru a putea fi transportaţi la spital.

Vremea frumoasă a fost ca un magnet pentru bănăţeni. Ea i-a atras pe munte pe iubitorii sporturilor albe fiindcă pe Se3menic, stratul de zăpadă trece de jumătate de metru. Unde mai pui că toate locurile de cazare sunt ocupate – asta însemnând cam 1000 de oameni ,,cu acte în regulă” pe munte.
Numai că, ceea ce trebuia să fie prilej de bucurie și de mare distracție cu o zi înainte de finele lui 2012, din păcate, se putea termina cu o tragedie pentru doi tineri aflați pe pârtie.
Primul accident s-a petrecut pe Platoul Semenic iar victima a fost un tânăr din Timișoara, se pare. Acesta s-a plimbat cu atv-ul pe stratul de zăpadă înghețată în calitate de însoţitor fiindcă un amic al său conducea maşinăria. La un moment dat, tânărul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe atv. Unul dintre picioare i s-a înfipt în stratul de zăpadă şi din cauza faptului că era îngheţat, tânărul şi-a fracturat glezna. În ajutorul lui au intervenit salvamontiştii şi la cererea sa, rănitul a fost pus într-o maşină a unui prieten şi transportat la Spitalul de urgenţă din Reşiţa.
La nici o oră distanţă, pe pârtia de la Crivaia, o femeia alunecat pe gheaţa formată deasupra stratului de zăpadă şi s-a lovit la cap. Salvamontiştii au intervenit imediat şi fiindcă se pare că era vorba de o comoţie cerebrală, femeia a fost transportată la Spital la Reşiţa.
Din fericire accidentările nu sunt foarte grave, dar sunt totuşi un semnal de alarmă: în primul caz, tânărul nu avea ce căuta pe atv în asemnea condiţii iar în cel de al doilea, dacă femeia purta cască de protecţie, nu păţea probabil nimic.
Să nu uităm că în ultima jumătate de lună, pe pârtiile din România au avut loc două decese- ambele din vina schiorilor.

Comentarii

comentarii