EXCLUSIV VIDEO FOTO Cu pâra la ,,tante Europa” – Și la Reșița, ori ce minune ține tot trei zile, orașul poluat din nou cu praf și cu fum

Poluare 3 nov (5)După câteva zile de pauză, la Reșița a fost reluată poluarea orașului.
Scriam săptămâna trecută de tratamentul ucigător la care sunt supuși miile de reșițeni prin inhalarea prafului, fumului și noxelor eliberate voit în atmosferă sau în urma arderii gunoiului la haldina ilegală din drumul Lupacului.
Ca niciodată, în urma sesizării Gărzii de Mediu și a Agenției pentru Protecția Mediului, dar și a organismelor centrale de la București care se ocupă de problemele de mediu, am primit și două informări în care se comunicau reșițenilor măsurile luate pentru stoparea poluării. Și, într-adevăr, vreo trei- patru zile, nu am mai avut praf pe Valea Țerovei sau la haldina de zgură şi nu s-a mai ridicat fum de pe Calea Timișoarei de la diferiți agenți economici. Haldina de gunoi a mai fumegat, dar nu în halul în care o făcuse înainte. Despre CSR nu putem spune nimic fiindcă se pare că acolo filtrele chiar funcţionează. În sfârşit, la Reşiţa aerul a fost cât de cât respirabil, dare bucuria nu a ţinut decât până sâmbătă când probabil, cei de la halina de gunoi au dat foc gunoiului adunat de prin oraş şi pe care, conform normelor europene şi naţionale privind mediul, trebuie să-l transporte în judeţul Alba pentru reciclare. Mai trebuie spus că reşiţenii plătesc un preţ enorm pentru gunoiul menajer- preţ în care se regăseşte- mă rog, ar trebui să se regăsească transportul gunoiului de la Reşiţa în Alba. Numai că, aceşti bani sunt băgaţi în buzunar de băieţii deştepţi iar gunoiului i se dă foc pe haldină. Ori în acest caz, reşiţenii nu fac altceva decât să îşi plătească din propriul buzunar doza de otravă şi dioxină zilnică.
Situaţia a fost şi mai gravă luni când norului de fum de pe Lupacului i s-a adăugat norul de praf de pe Ţerovei.
Că lucrurile stau exact aşa- nu o spunem noi, o spun reşiţenii prin fotografiile şi filmele trimise pe adresa redacţiei, materiale pe care vă invităm să le urmăriţi şi dumneavoastră.
Şi încă ceva, fiindcă se pare că la noi, aici în Reşiţa şi Românica lucrurile sunt tratate cu superficialitate, începând de azi, vom redirecţiona toate materialele – inclusiv articolele noastre direct la ,,tante Europa”- adică mergem cu pâra la Bruxelles la CE. Nu de alta, dar ca să ştie şi alţii cum ne facem noi şi alţii treaba prin România. Mai ales la Reşiţa.
Poluare 03 noiembrie 2013

Poluare 04 noeimbrie 2013

Video 2 04 noiembrie

Comentarii

comentarii