EXCLUSIV VIDEO FOTO Ploaie torentiala cu străzi inundate la Bocșa în Caraș Severin

inundatii Bocsa 14 iul (7)Norii au venit dintr-o dată peste orașul Bocșa din Caraș Severin și și-au dat drumul la apă peste oraș. În câteva minute, ploaie curgea la propriu din cer. Nu a plouat mai mult de 20 de minute, dar cantitatea de apă căzută a depășit 100 de litri pe metru pătrat.
În zonele Bocșa Montană și Bocșa Română, apa s-a strâns pe pantele dealurilor și pe străzi după care s-a revărsat la propriu peste casele și gospodăriile din partea de jos a orașului. Canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă iar grădinile, curțile, anexele gospodărești, dar și unele case ale oamenilor, s-au umplut de apă. Peste 40 de străzi și intersecții, au fost inundate transformându-se în adevărate canale venețiene.
Ploaia a trecut mai departe spre sud, spre Reșița undea a făcut prăpăd în Centrul Civic și Orașul vechi.
La Bocșa, situația a fost dramatică pentru cel puțin 100 de case. Cele mai afectate au fost aproape 40 de case și gospodării de pe strada Vladimirescu. Apa a intrat în case, a distrus podelele, mobilele și covoarele, în curți, grădini și fântâni. Și mai grav este faptul că o parte din canalizarea orașului a refulat iar oamenii s-au pomenit cu casele și curțile pline de dejecții și mizeriile venite din closete.

Oamenii au sărit cu mic – cu mare și cu găleți și alte ustensile, au încercat să scoată apa din case și gospodării. Pompierii civili din Bocșa sprijiniți de pompierii militari de la ISU Semenic, au scos apa din case și din curți.
Situația a revenit la normal în jurul orei 22, dar oamenii privesc cerul cu teamă fiindcă în Banatul Montan se anunță ploi și vreme rea cel puțin până miercuri.

Comentarii

comentarii