ActualitatePolitieToate Stirile

EXCLUSIV VIDEO FOTO Scandal cu furci și înjurături în fața sediului poliției din Reșița

SCandal rromi politie (45)Scandal ca la ușa cortului între clanurile țigănești în fața sediului Poliției Municipiului Reșița. Două clanuri de rromi se acuză reciproc că ar pretinde taxă de protecție.
Scandalul de azi este urmare a scandalului de la mijlocul lunii trecute când cele două clanuri de romi au iscat un scandal în centrul Reșiței. Acum, istoria se repetă în fața poliției. În această după-amiază, chiar în fața Poliției Municipiului Reșița, între două tabere de romi a izbucnit un nou conflict.
Aproximativ 30 de persoane și-au adresat injurii și amenințări chiar în fața instituției legii, astfel încât a fost nevoie de intervenția Poliției și a Jandarmeriei pentru a calma spiritele. Șase persoane au fost duse la audieri pentru a se stabili cu exactitate de la ce a izbucnit scandalul. De asemenea, au fost înregistrate și trei plângeri penale pentru lovire și alte violențe, respectiv pentru amenințare.

Unul dintre clanuri acuză faptul că cealaltă parte ar fi cerut în repetate rânduri bani ca taxă de protecție. Conform declarațiilor celor două părți, între timp, s-a recurs la amenințări și intimidări de ambele părți și mai multe persoane au fost agresate pe stradă. Liderul comunității țigănești din Reșița, a încercat o mediere și o împăcare a celor două clanuri, dar după ce acestea își dădeau mâna și își luau angajamentul că pun capăt scandalului, a doua zi, războiul era luat de la capăt.
Astăzi, conflictul, vechi de aproximativ 3 ani, ar fi putut degenera dacă oamenii legii nu ar fi intervenit la timp, având în vedere că unul dintre scandalagii avea asupra sa o furcă, pe care polițiștii au confiscat-o.
Rromii acuză poliția de impasibilitate și de faptul că nu se iau măsuri pentru potolirea spiritelor și mai ales, că nu le sunt luate în considerare plângerile și reclamațiile.

Comentarii

comentarii