EXCLUSIV VIDEO FOTOGALERIE Achim Nica a trecut în eternitate, despre el putem vorbi de astăzi doar la trecut

Maestrul – artistul de renume național și regele neîncoronat al doinei bănățene, Achim Nica din Obreja, nu mai este. Despre marele artist, de astăzi, se poate vorbi doar la trecut.

Sute de oameni, familia, rude, prieteni, cunoscuţi sau doar simpli iubitori ai cântecului popular, au căutat să îl conducă pe ultimul drum şi să îşi ia rămas bun de la uica Achim.
Cortegiul cu trupul neînsufleţit a pornit de la căminul cultural şi aşa cum cere tradiţia, la fiecare cruce de drum, preoţii au citit din cartea sfântă.
Trupul artistului a fost băgat în biserica satului unde a cântat atâţia zeci de ani în cor iar după slujba religioasă, nea Achim a fost aşezat lână cea care i-a fost soţie şi tovarăş zeci de ani: Călina lui dragă.

Au ţinut să-i fie alături pe drumul fără de întoarcere, în afară de familie şi apropiaţi, foarte mulţi săteni şi locuitori din tot Banatul. La căpătâiul marelui om s-au recules şi şi-au amintit de el personalităţi ale judeţului, artişti şi chiar oameni politici. L-au condus pe ultimul drum primarul Obrejei- Petru Pop, primarul Reşiţei- Mihai Stepanescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean- Ionesie Ghiorghioni, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Dumitru Secăşan, artiștii Nicoleta Voica, Tiberiu Ceia, Adrian Stanca, Felicia Stoian, Ștefan Isac, Traian Barbu alte câteva zeci de artişti- interpreţi şi dansatori- membrii ai mai multor ansambluri folclorice din Oţelu Roşu, Caransebeş şi Reşiţa.

 Cu toţii l-au condus pe Achim Nica pe şoseaua din mijlocul satului până la biserică şi de acolo, la cimitirul unde îl aşteaptă odihna veşnică.
De acum, despre Achim Nica vorbim numai la trecut ca persoană, dar spiritul şi doinele sale nemuritoare, cântecele cu care a bucurat atâtea generaţii, vor dăinui mereu.
Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească alături de Călina lui Dragă.

Comentarii

comentarii