EXCLUSIV VIDEO FOTOGALERIE Cu lumina în căuşul palmei și sufletul la cer – Învierea Lui Iisus la Reșița

4 mai  (12)Mii de reşiţeni au întâmpinat venirea luminii şi Învierea Domnului în bisericile din oraş şi mănăstirile din împrejurimi.

După ce şi-au terminat treburile, au scos mielul sau drobul din cuptor sau au dereticat prin casă, reşiţenii- bărbaţi şi femei, tineri, copii şi adulţi sau bătrâni, s-au primenit şi au luat drumul bisericilor. La biserica din Parcul Tricolorului, cel puţin 3000 de oameni au participat la slujba de Înviere oficiată de părintele Nicoară şi cei doi colegi ai sfinţiei sale.

Lumina sfântă a învierii a ajuns la biserica din Reşiţa la ora 0 şi 5 minute. Lămpaşul cu lumina sfântă a fost adus direct de la aeroportul din Timişoara, aici fiind adusă de la Bucureşti unde a aterizat avionul cu lumina de la Ierusalim.
Curios este că miile de oameni au aşteptat în linişte în biserică sau în faţa bisericii în parc. De admirat este faptul că mulţimea de oameni nu a călcat iarba sau rondelurile cu flori. Nici măcar tradiţionala mizerie ce rămâne de obicei după un puhoi de oameni, nu a fost de găsit de această dată. La ceremonie şi la slujba religioasă, a sistat şi primarul Mihai Stepanescu alături de soţia dânsului, Sorina Stepanescu.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments