EXCLUSIV VIDEO Momente de încântare şi înălţare sufletească la Sala Lira cu Orchestra de tineret a Landului Saar din Germania

Symphony-Orchestra-2010-11Ce poate fi mai frumos și înălțător într-o seară de toamnă târzie, dar frumoasă cu apucături de primăvară, decât să te poţi bucura de operele lirice ale lui Piotr Ilici Ceaikowsky ori Béla Bartók sau Camille Saint-Saëns şi Johannes Brahms? Ce poate fi mai binefăcător decât să închizi ochii şi să te laşi purtat de aceste acorduri Dumnezeieşti ? Şi unde mai pui că cei de scot aceste sunete din bucăţile de lemn şi alamă, sunt şi ei nişte îngeri fiindcă vorbim aici de artişti foarte tineri, dar talentaţi cât alţii care studiază de ani buni.
Reşiţenii s-au putut bucura aseară la sala Lira de o serie de piese celebre în interpretarea  Orchestrei de tineret a Landului Saar din Germania. Cei 80 de tineri componenţi ai orchestrei, au avut un succes extraordinar fiind conduşi spre perfecţiune de către bagheta japonezei Erina Yashima. Iar ca solistă, a cântat şi încântat sala la vioară, tânăra Julia Pfister. Orchestra Simfonică de Tineret a landului Saar este un proiect al Consiliului Muzical al landului Saar sub patronajul ministrului Annegret Kramp-Karrenbauer.
Proiectul are ca scop promovarea talentelor muzicale prin apropierea tinerilor talentați cu vârste cuprinse între 14 și 24 ani de activitatea orchestrei. Mulți foști membrii ai acestei orchestre și-au creat o carieră ca muzicieni profesioniști și sunt în prezent studenți în domeniul muzicii, profesori de muzică, lectori sau profesori la facultăți de muzică.
Darul muzical a fost oferit reşiţenilor de Societatea de Cultură Metarsis în parteneriat cu Liceul de Arte “Sabin Păuţa” din Reşiţa, Colegiul Economic al Banatului Montan şi Librăria “Semn de carte”.

Comentarii

comentarii