EXCLUSIV VIDEO Poluarea masiva cu fum din ziua de 1 Mai de la Resita, i-a revoltat pe reșiteni

Caz revoltator la Resita chiar in ziua de 1 Mai, ziua in care resitenii au profitat de prima zi cu adevarat de primavara din aceasta minivacanta de 4 zile. Oamenii iesiti la plimbare în cartierul Lunca Barzavei, cel mai mare al orasului, dar si cei ce si-au aruncat privirea pe fereastră, au avut surpriza sa constate că de pe Valea Țerovei se ridică un nor mare și negru de fum dens care adus de curenții de aer, se împrăștia peste cartier și oraș.

Iată ce spune cititorul nostru Sorin, despre această problemă: ,,În luna aprilie a anului 2017, este dat publicităţii un studiu din care reieşea că Municipiul Reşita este printre oraşele cu cel mai poluat aer din România.
1 Mai 2017 – Reşita în jurul orelor 17:00, dinspre zona industrială de pe Valea Terovei se ridică o coloană groasă de fum negru asezonată cu mirosul corespunzător de cauciuc ars. M-am luat după fum şi am descoperit într-unul din spaţiile închiriate din spatele depozitului de fier vechi de pe Valea Terovei, lângă Crosi (sau fostul Crosi), un morman de cauciucuri care ardeau pe o suprafaţă de circa 150 mp. Lângă ele păzeau focul două persoane. Acestea aveau grijă ca focul să nu se extindă şi în interiorul depozitului unde (după spusele lor) mai erau alte câteva zeci de cauciucuri. Faptul că focul era supravegheat, că persoanele respective nu erau panicate, faptul că nu au solicitat intervenţia pompierilor, mă face să cred că cei doi au aprins acele cauciucuri de care nu mai aveau nevoie. În fotografiile şi clipul video de mai jos, o să vedeţi cum se ” contribuie” la calitatea aerului din Reşita.

Poate cineva de la Mediu, Garda sau Agenţia de protecţia mediului, se autosesizează în urma acestor imagini și cineva de acolo este curios să ştie unde şi cine a ” îmbunătăţit” calitatea aerului din Reşita în ziua de 1 Mai 2017. În caz de nevoie, pot fi contactat aici şi le voi pune la dispoziţie toate datele. Deşi nu cred… că mă vor căuta. Doar nu este prima dată când peste Reșița se ridică nori nerii de fum sau praf dinspre Valea Țerovei sau haldina de zgură și nimeni –
nicio autoritate de mediu – nu a făcut nimic”.

Iată ce ne scrie un alt cititor, Nick din Govândari:

,,De aproximativ o oră, adică de pe la ora 16, am observat acest nor negru şi dens de fum care se ridică din zona Mociur. Nu ştiu ce activităţi desfăşoară oamenii ăştia acolo, dar dacă nu ridică nori grei de praf, atunci ard ce dracu ard de scot un asemenea fum. Inspectoratul de mediu ce are de spus?

În altă ordine de idei, arăt faptul că până şi în Govandari, praful alb ce vine de pe halda de zgură ne acoperă maşinile, casele, copacii şi sufletele, să nu mai vorbesc de plămânii care se bucura de asemenea aerosoli, zilnic 24 de ore din 24!”

Noi le multumim lui Nicj și lui Sorin, subscriem, facem imaginile publice și așteptăm reacția autorităților de mediu din Reșița și din județ.

Comentarii

comentarii

One thought on “EXCLUSIV VIDEO Poluarea masiva cu fum din ziua de 1 Mai de la Resita, i-a revoltat pe reșiteni

  • 2 mai 2017 la 17:18
    Permalink

    La Poliția Locală n-a sunat nimeni? Există o hotărâre de consiliu local care interzice incendierea deșeurilor, iar Poliția Locală este organul însărcinat cu aplicarea ei. Eu i-am trecut în agenda telefonică, deși ce-i drept până acum de câte ori i-am sunat în diverse spețe n-au mișcat niciodată vreun deget.

Comentariile sunt închise.