EXCLUSIV VIDEO Pompierii şi localnicii din Bocşa au salvat un cal căzut intr-o fosă septică

Cal foto (16)În ultimele 24 de ore, personalul I.S.U Semenic, a executat mai multe intervenţii, dar cea mai spectaculoasă rămâne de departe cea de la Bocșa Montană.
Militarii Detașamentului de Pompieri Militari Reșița, alături de colegii lor civili de la Primăria Bocșa precum și mai mulți localnici, au salvat un cal căzut într-o groapă adâncă de vreo 2-3 metri. Aceasta era de fapt o fostă fosă septică dintr-o grădină, fosă aflată sub un măr și lăsată descoperită. Groapa era cimentată și umplută pe jumătate cu apă și mizerii.
Bitul cal, lăsat ne-supravegheat, a intrat în grădina care avea gardul rupt şi a început să mănânce merele ce erau căzute pe jos din belşug. La un moment dat, probabil calul a călcat pe marginea gropii şi a căzut în fosă. Acest lucru s-a întâmplat probabil noaptea iar dimineaţa în jurul orei 9, un cetăţean a auzit cum bietul cal încerca să iasă din groapă. Omul şi-a anunţat imediat fiul care este şi consilier local, acesta l-a anunţat imediat pe primarul Eugen Cismăneanţu care la rândul lui a trimis imediat pompierii civili din cadrul SVSU Bocşa să intervină pentru scoaterea animalului. Numai că, lucrurile nu au stat aşa de simplu. La faţa locului au fost chemaţi şi pompierii militari de la Reşiţa şi împreună cu câţiva localnici inimoşi, au reuşit să scoată calul din fosa septică, Dar asta cu ajutorul unui utilaj tip excavator. În final, animalul a fost scos din groapă. Acesta era într-o avansată stare de epuizare şi hipotermie din cauza faptului că stătuse o noapte întreagă în apa rece.
Oamenii au făcut ce au ştiut şi ei fiecare fiindcă de medicul veterinar nu a putut da nimeni. Unii l-au frecat cu smocuri de iarbă şi frunze ca să-i uşte pielea şi să-i pună sângele în mişcare, alţii au încercat să-l ridice şi când toată lumea îşi pierdu-se speranţa, calul s-a ridicat în picioare.
Poliţia a demarat procedura de identificare a animalului şi proprietarului care riscă o amendă fiindcă nu şi-a supravegheat animalul.
În această perioadă, la Bocşa, caii lăsaţi ne-supravegheaţi şi liberi, mai ales noaptea, sunt o adevărată problemă. De multe ori, pe DN 58 B, în curbele de la Colţan, şoferii se trezesc cu adevărate herghelii de cai ce le apar brusc în faţa maşinii pe carosabil.

Comentarii

comentarii