EXCLUSIV VIDEO Primele imagini cu escrocul care a inselat si jefuit un batran cu 35 de grame de aur si 14.000 de lei la Caransebes

Polițiștii municipiului Caransebeș caută un bărbat bănuit că în urmă cu câteva zile i-a sustras unui bătrân de 80 de ani aproape 13.800 de lei și 10 galbeni – in jur de 35 de grame de aur, din locuință. Poliţiștii municipiului Caransebeş au fost sesizați prin apel la 112 de către un bătrân în vârstă de 79 de ani, din localitate, care anunța faptul că un necunoscut i-a sustras o sumă mare de bani din locuință. Cu ajutorul camerelor video amplasate in piața agroalimentară a orașului, polițiștii au reusit să vadă cine este escrocul. Acum rămâne ca acesta să fie găsit. În cazul în care cineva il recunoste pe hoț, poate anunța acest lucru la prima unitate de politie sau 112.

Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că în aceeași zi, în jurul orei 11, bătrânul a fost abordat pe o stradă din apropierea locuinței sale din Caransebeș, de un bărbat necunoscut. Intrând în discuție cu acesta, bătrânul i-a spus că are nevoie de un instalator întrucât are probleme la coloana de apă. Bărbatul necunoscut s-a oferit să-l ajute, fiind invitat în curtea locuinței. Ulterior, acesta a simulat o convorbire telefonică cu un instalator, asigurându-l pe bătrân că va veni cineva într-o oră pentru a remedia problema.

După câteva momente, bărbatul l-a întrebat pe bătrân dacă deține sume de bani în casă pentru că el a fost director la o bancă și știe că în noaptea respectivă „se vor schimba banii”. Crezându-l, bătrânul l-a invitat în locuință și i-a înmânat toți banii pe care îi avea: 13.800 de lei, pentru a-i spune dacă mai sunt valabili. După ce i-ar fi examinat, necunoscutul i-a spus că nu mai sunt valabili și că trebuie schimbați la o bancă, oferindu-se să îl ajute. Bătrânul a acceptat, mergând în altă încăpere pentru a se schimba de haine. În acest timp, bărbatul necunoscut i-a spus că pleacă înainte şi îl aşteaptă la o agenţie bancară.

Ulterior, bătrânul a constatat că îi lipsesc 13.800 lei şi 10 galbeni şi a sesizat Poliţia. În continuare, polițiștii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, în vederea identificării autorului și tragerea acestuia la răspundere penală.

Comentarii

comentarii