EXCLUSIV VIDEO Protest Spontan Cu Zeci De Masini Pentru Repararea DJ571B Si Salvarea Zonei Turistice Cheile Nerei

Aproximativ 600 de locuitori din zona Cheilor Nerei – mai exact din comunele din zona Sopotul Nou – Dalboset, Sopotul Vechi, Lapusnicu Mare, Bănia si satele din zona, au ieșit duminică în stradă. Mai exact, oamenii au urcat în autoturisme și au pornit într-un marș al disperării pe drumul județean 571B , drum ce leagă DN 57 de mirifica zonă a Cheilor Nerei, Moldova Nouă și Valea Almăjului.

Practic, drumul deschide accesul turiștilor spre una dintre cele mai frumoase și pitorești zone din țară: Cheile Nerei, Lacurile Ochiul Bei si Dracului, cascadele Beușniței, Șușara, Moceriș și Bigăr. Apoi, calea rutieră ar trebui să ducă turiștii la Moldova Nouă și de aici spre Clisura Dunării. În zonă există trasee pentru montainbike, rafting și escaladă. Fie vară sau iarnă, zona oferă posibilități turistice pentru toate gusturile și vârstele. În ultimii ani, în zonă au început să apară pensiunile, iar localnicii au amenajat ,,camera de la drum” pentru cazarea turiștilor.

Sătui de starea proastă a drumului, sătui de promisiuni și mai ales de faptul că turiștii nu mai vin în zonă pentru că își distrug mașinile, sătenii și mai mulți promotori de turism din zonă, au ieșit la un marș spontan pe acest drum al disperării pe care timp de 30 de ani nu s-a făcut nimic. În schimb, Consiliul Județean a tot promis că se vor face reparații capitale fiindcă drumul respectiv este o prioritate pentru județul Caraș Severin tocmai prin însemnătatea pe care o are pentru turismul din zonă. Între timp, aproape toți șefii din CJ care s-au ocupat de drumuri și fonduri, au fost săltați de DNA pentru mită și corupție.( https://www.infocs.ro/vicepresedintele-cj-ionut-popovici-drumurile-judetene-sunt-o-prioritate/)

Actuala conducere a forului județean încearcă să facă rost de banii necesari unui asemenea proiect, mai ales că aproape 80% dintre drumurile județene din Caras Severin sunt cam în aceeași stare. Dar, totul se oprește la stadiul de promisiuni si atat. Mare mirare cum de prefectul judetului, Matei Lupu, prezent saptamana trecuta la Lapsusnicu Mare, nu a fost deranjat de gropile din carosabil. Din drumul cu pricina. Mai ales ca domnia sa, a avut in delegatie si o gramada de jurnalisti. ( https://www.infocs.ro/taica-iosif-vidu-din-lapusnic-o-viata-cat-un-centenar-video/ )

Participanții la marș speră că în acest fel vor sensibiliza aprobarea de către Guvern și Consiliul Județean a fondurilor necesare pentru repararea și asfaltarea drumului din sudul Banatului.
Un videoreportaj de Adi Neagu

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.