Taica Iosif Vidu din Lapusnic – O viaţă cât un centenar VIDEO

Singura persoană din Caraș-Severin care împlineşte anul acesta un secol de viaţă este Iosif Vidu, din comuna Lăpuşnicu Mare. Cu ocazia Centenarului, acesta a fost vizitat de prefectul judeţului, Matei Lupu, insotit de sefii structurilor din Ministerul Afacerilor Interne, care a lansat Campania „O viaţă cât un centenar”, prin care se dorește aducerea în prim-plan a românilor născuţi în anul 1918, anul Marii Uniri.

La împlinirea unui secol de viaţă, Iosif Vidu s-a arătat încântat de gestul autorităţilor şi spune că nu ştie cum a reuşit să ajungă la această venerabilă vârstă.„Sunt bătrân, dar mâinile îmi sunt bune. Picioarele, însă, nu mă ţin atât de bine şi mă ajut de cârje. Am trăit greu. Sărăcia a fost mare, dar am trecut peste toate împreună cu soţia mea, Ana, cu care m-am căsătorit în 1945. Unul din copiii noştri are 72 de ani”, a declarat sărbătoritul.

Cei doi s-au cunoscut după cel de-al doilea Război Mondial, s-au căsătorit şi au împreună patru copii, opt nepoţi şi trei strănepoţi. „Am avut o viaţă grea, dar Dumnezeu ne-a dat putere. L-am cunoscut pe soţul meu după război, avem împreună patru copii şi opt nepoţi şi trei strănepoţi. Am muncit mult, am făcut şi cărămizi, am ţinut animale, am lucrat în grădină”, a precizat, Ana Vidu, soţia sărbătoritului, care este cu opt ani mai tânără.

Momentul de sărbătoare a fost marcat printr-un tort cu sigla Centenarului, o diplomă, drapelul României, dar şi o sticlă de şampanie.

La acţiunea iniţiată de Ministerul Afacerilor Interne, prefectul judeţului Caraş-Severin a fost însoţit de reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al Județului Caraş-Severin şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Gl.bg.Vasile Zorzor” Caraş-Severin.

Comentarii

comentarii

Comentariile sunt închise.