EXCLUSIV VIDEO Serviciu Public Salvamont cu proiecte europene, dar fără un mijloc de apelare

salvamontTurişti pierduţi in Munții Domogled – Serviciu Public Salvamont cu proiecte europene, dar fără un mijloc de apelare

Un grup de turişti s-au rătăcit în această după-masă în Munţii Cernei în zona Crovurile Mari din judeţul Mehedinti spre Cheile Ţesnei. Grupul pornise în drumeţie şi avea ca destinaţie o pensiune turistică de la limita Mehedinţiului cu judeţele Caraş Severin, Gorj şi Hunedoara. Situaţia este una singulară, locul respectiv fiind unic pe harta României, loc în care se întâlnesc patru judeţe.

La un moment dat, grupul de turişti a pierdut marcajul, s-au învârtit se pare în cerc de mai multe ori şi când au rămas fără apă într-o zonă carstică fără izvoare sau pâraie- şi mai ales că se însera, au cerut ajutor la 112. Zona este foarte periculoasă, şi în afara viperelor, aici sunt nenumărate povârnişuri, pante înclinate şi prăpăstii.
În mod normal, la această intervenţie trebuia să intervină Serviciul Public Salvamont din judeţul Mehedinţi. Acesta este un serviciu nou înfiinţat, are personal, este plătit din bani publici, ba a mai accesat şi programe europene având acum o dotare tehnică de ultim tip.
Cu toate acestea, şefii Serviciului Public Salvamont Mehedinţi nu au pus la punct un sistem prin care să poată fi contactaţi non-stop aşa cum este normal. De fapt, nu este pentru prima dată când absolut nimeni- nici chiar şeful serviciului, nu este de găsit. Mai grav este că telefoanele sunt închise la fiecare sfârşit de săptămână sau de sărbători- cu alte cuvinte, atunci când domnii bugetari plătiţi de CJ Mehedinţi, nu sunt la muncă.
În aceste condiţii, Serviciul de Urgenţă 112 a transferat apelul la Salvamont Caraş Severin, numai că, echipa de la Herculane, era plecată într-o altă misiune pentru aducerea din munţi a unui alpinist cu piciorul rupt.
ÎN aceste condiţii, cu toate că întâmplarea şi acţiunea avea loc în alt judeţ, salvamontiştii cărăşeni au mâncat, şi-au tras sufletul câteva minute după care au pornit la drum undeva la 50 de km pentru ai recupera, a le duce apă şi a-i asigura pe turişti astfel încât dimineaţă să fie coborâţi în siguranţă din Crovuri.

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „EXCLUSIV VIDEO Serviciu Public Salvamont cu proiecte europene, dar fără un mijloc de apelare

  • 3 mai 2013 la 19:40
    Permalink

    STOP ! Cum se poate un grup sa piarda marcajul ? Este clar, marcajul a fost prost realizat asa cum se fac toate lucrurile de mantuiala in judetul „ot”, vecin. Carasul l-a avut pe Matei din MH. Cu cati de Matei mai vreti sa va intalniti ca sa realizati ca acolo stilul de munca este lenea si parsivitatea incununata cu prostie?

  • 3 mai 2013 la 15:18
    Permalink

    Cum poti sa spui bai ca nu a raspuns nimeni la telefon? Nu a fost semnal, eram pe munte. Sa va fie rusine ! sa va pregatiti de reclama pe posturile nationale cand aflu ca sunteti pe traseu si va sun si nu pot da de voi.va deranjeaza ca noi ne descurcam si voi ati ramas in evul mediu?

Comentariile sunt închise.