EXCLUSIV VIDEO Vacanță sfârșită tragic în Munții Semenic pentru un poliţist austriac

DSC04910Ceea ce trebuia să fie o plimbare de agrement cu motocicleta enduro şi cu ceva adrenalină, s-a transformat într-o tragedie pentru un turist austriac aflat în vacanţă în Munţii Semenic.
Bărbatul de 51 de ani a pornit cu mai mulţi prieteni într-o cursă cu motocicletele speciale pe un traseu enduro, traseu marcat şi însoţiţi de un ghid organizator în Munţii Semenic de la Slatina Timiş spre Gărâna.
Totul s-a desfăşurat conform planului iar când cursa grupului se apropia de final undea deasupra satului Brebu Nou, s-a petrecut nenorocirea. Motociclistul austriac de 51 de ani, s-a dezechilibrat şi a căzut. Grupul s-a oprit pentru a vedea ce este cu el şi la dorinţa bărbatului, a pornit mai departe.
Numai că, omul a simţit că i se face tot mai rău, a oprit motocicleta şi a căzut la pământ cu hemipareză. Ghidul a cerut imediat ajutor la 112 şi spre locul accidentului ,,Poiana cu măr” a pornit o maşină de intervenţie a Serviciului Judeţean de Salvamont- singurul autovehicul care putea ajunge pe asemenea teren accidentat.
Salvamontul a recuperat bărbatul şi l-a transportat spre Reşiţa unde pe un drum cu acces, a fost predat unui medic din echipajul de ambulanţă pornit în întâmpinarea Salvamontului.
Ajunşi la Spitalul de Urgenţă din Reşiţa, persoanei accidentate i s-au făcut investigaţiile de rigoare şi fiindcă diagnosticul era foarte grav- fractură de coloană cervicală şi inundare a craniului cu sânge.
În aceste condiţii, s-a solicitat imediat un elicopter SMURD care l-a transportat la Spitalul Clinic Universitar din Timişoara.
Turistul are 51 de ani, este cetăţean austriac, poliţist şi lucrează în Ministerul de Interne din Austria. El venise într-o scurtă vacanţă activă pe trasee enduro, dar vacanţa s-a terminat tragic. Omul riscă să rămână toată viaţa cu o hemipareză.
În acest an aproape că nu a fost lună în care cel puţin un turist să nu se fi accidentat în timpul curselor enduro din Munţii Banatului. De fiecare dată, intervenţia Salvamontului a fost posibilă în terenurile accidentate datorită unui autovehicul de intervenţie achiziţionat de Salvamont printr-un program european.

Comentarii

comentarii