EXIT-POLL CURS-Avangarde, ora 21: PSD şi PNL, la egalitate pe primul loc la alegerile europarlamentare

UPDATE – Victorie CATEGORICĂ în Parlamentul European: Partidul Popular European (PPE) a CÂȘTIGAT alegerile pentru Parlamentul European.

Partidul Popular European (PPE) se clasează pe primul loc în urma scrutinului pentru desemnarea membrilor Parlamentului European, conform proiecţiilor realizate pe baza sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Pentru legislatura 2019-2024, Partidul Popular European (PPE, centru-dreapta) este creditat cu 173 de locuri din totalul de 751 ale Parlamentului European, în scădere faţă de 216 mandate în mandatul actual (2014-2019), conform Mediafax.

Pe locul al doilea se situează Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D, centru-stânga), cu 147 de locuri, în scădere faţă de 185 de locuri în actuala legislatură, conform proiecţiilor difuzate de Parlamentul European la ora 20.30 (21.30, ora României).

Grupul politic Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Renaşterea şi USR PLUS probabil a obţinut 102 mandate în PE, iar Grupul Verzi / Alianţa Europeană Liberă este creditat cu 71 de locuri.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă datele singurului exit-poll realizat la alegerile europarlamentare, de CURS-Avangarde. Potrivit datelor de la ora 19.30, PSD şi PNL sunt la egalitate, urmate la mică distanţă de USR-PLUS consemneaza site-ul stiripesurse.ro

EXIT POLL: PNL, PSD şi USR PLUS, umăr la umăr. Ponta, Băsescu şi Tăriceanu trec pragul electoral la limită – spune adevarul.ro

Exit poll ora 21:00 Alegeri Parlamentare 2019. PNL 25,8, PSD 25,8, USR-PLUS 23,9 arata fanatik.ro

Potrivit datelor prezentate la ora 21 de exit poll-ul realizat de CURS și Avangarde pentru Antena 3, PSD este pe locul I, la egalitate cu PNL, dar și USR PLUS ar putea ocupa, la final acest loc, după numărătoarea voturilor din diaspora. ALDE nu trece pragul de 5%.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut primele declaraţii după încheierea alegerilor europarlamentare şi a referendumului pentru justiţie. Declaraţiile şefului statului vin la scurt timp după ce au fost anunţate primele exit-poll-uri.

Prezenţă la ora 21:00: 48,95 % la alegerile europarlamentare; 41,23% la referendum. Prezenţa la vot la alegerile europarlamentare duminică, la ora 21:00, la închiderea urnelor, era de 48,95 %, iar la referendum de 41,23%, însă cifrele pot suferi uşoare modificări din cauza celor care încă se află în secţia de votare şi care, conform legii, au dreptul să voteze şi după această oră. La alegerile parlamentare din 2016, prezenţa la vot la ora 21:00 era 39,49%, iar la europarlamentarele din 2014 a fost 32,26. Votul însă continuă la secţiile de vot din străinătate, unde ar urma să se încheie luni la ora 7:00 dimineaţa, cu csecţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

Klaus Iohannis a cerut demisia guvernului

Reamintim că referendumul a întrunit participarea necesară pentru validare, depăşind pragul necesar de 30%. Iată ce a spus preşedintele Klaus Iohannis: “Participarea e senzaţională. Vă muţumesc. Ai dat un vot clar, un vor ferm, un vot cre nu paote fi ignorat de niciun polician din România.

material in curs de actualizare

Comentarii

comentarii