Expoziție de autoturisme electrice în centrul Reșiței VIDEO

Peste 30 de de astfel de automobile de acest gen au fost expuse în centrul civic al municipiului de pe Bârzava. Reșițenii care au fost prezenți în Piața 1 decembrie, au avut ocazia să afle care sunt avantajele și dezvantajele unui astfel de vechicul chiar de la propietarii mașinilor.  

Primarul Ioan Popa își dorește ca tot mai mulți reșițeni să își achiziționeze mașini electrice, iar pentru aceasta a fost organizat în centrul civic un „show room” astfel încât reșițenii să poată vedea și discuta cu proprietarii de mașini electri despre beneficiile acestora.

Dacă acum trei ani ani în Reșița erau îmatriculate două autoturisme electrice, astăzi, pe drumurile municipiului circulă 36 de automobile de acest tip și 130 hibrid. Și numărul stațiilor de încărcare a crescut de la 1 la 7, iar municipalitate plănuiește să mai instaleze alte 12. 

În mod inevitabil, moda vehiculelor electrice începe să-i cuprindă şi pe români. Numai că în ţara noastră venitul mediu al cumpărătorului de rând nu prea se potriveşte cu preţul unei unui vehicul electric nou, preţul unui model entry-level pornind de la puţin peste 24 mii de euro (valabil pentru modelul Renault Zoe), iar asta doar după includerea subvenţiilor deja generoase acordate de Statul Român. Momentan, cu fondurile complet epuizate, programul RABLA permite obţinerea unui voucher de 45.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric şi 20.000 lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid cu sursă de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii nu mai mare de 50 grame CO2 per km.

Ajungând înapoi la modelul Renaul Zoe,  preţul unui exemplar second-hand porneşte de la 13000 euro, valabil pentru un autoturism fabricat în anul 2015 şi echipat cu un acumulator de 22kW, care ar trebui să ofere spre 200 km autonomie, teoretic. 

foto: gazetadecarasseverin

Comentarii

comentarii

One thought on “Expoziție de autoturisme electrice în centrul Reșiței VIDEO

Comments are closed.