@Breaking newsActualitate

Facebook, WhatsApp, Instagram și Messenger au căzut la nivel mondial

Facebook, WhatsApp, Instagram și Messenger au revenit luni noaptea în România după peste șase ore de cădere / Cauza căderii: probleme tehnice fără precedent / Marți e audierea crucială în Senatul SUA a unui avertizor de integritate care denunță practicile Facebook.

WhatsApp, Facebook, Messenger și Instagram, toate cele patru servicii de socializare ale Facebook, au picat în jurul orei 18.30, ora României, potrivit site-ului Downdetector.com. Raportări de nefuncționare vin atât de America de Nord și de Sud, cât și din Europa, Orientul Mijlociu și Asia, transmite Biziday.

Utilizatorii care au încercat să intre pe versiunea de desktop a WhatsApp au fost întâmpinaţi cu mesaje privind lipsa conectării „This site can’t be reached” sau „Computer neconectat. Asiguraţi-vă că computerul dvs. are o conexiune activă la internet”, în timp ce pe versiunea de aplicaţie mesajele nu se transmit, informează Agerpres.

La conectarea pe Facebook, mesajul este „This site can’t be reached. Check if there is a typo in ro-ro.facebook.com. If spelling is correct, try running Windows Network Diagnostics”. Acelaşi mesaj apare şi la încercarea de conectare pe Instagram.

Cauza tehnică a problemelor este o eroare DNS (sistem de nume de domeniu, abreviat DNS, în engleză Domain Name System) – ceea ce înseamnă că site-urile și aplicațiile nu pot fi văzute pe ”harta” internetului. Ce a cauzat această eroare DNS e încă un mister, scrie TechCrunch

Ora 20.50 Abonații Vodafone au reclamat, de asemenea, că semnalul la internet nu funcționa, luni seara.

Experţi în securitate citați de Reuters apreciază că a fost declanşată de o eroare de configurare, care ar putea fi rezultatul unei greşeli interne, cu toate că ipoteza unui sabotaj din interior rămâne posibilă, potrivit News.ro. Un atac din afară este considerat însă mai puţin posibil, întrucât ar presupune fie o coordonare între grupări criminale sau o tehnică foarte inovativă, comentează Reuters.

Ora 23.11: Nou mesaj oficial al Facebook. Mike Schroepfer, CTO (directorul de tehnologie) al Facebook a scris într-un mesaj pe Twitter: ”Scuze sincere tuturor celor afectați de căderea Facebook. Avem probleme legate de rețele și echipele lucrează pe cât de rapid posibil pentru a repara și repune în funcțiune serviciile cât mai rapid”.

Ora 23.16Bursele, pe roșu. Facebook scade cu 5%, după un picaj al aplicațiilor și înaintea audierii unui „whistleblower” / Zuckerberg a pierdut 7 miliarde de dolari în câteva ore

Ora 6.00: A revenit și WhatsApp în jurul orei 6 dimineață în România

Ora 00.57 Facebook și Instagram au putut fi accesate în România începând de la ora 1 noaptea. Whatsapp încă nu funcționa. Deocamdată nu se pot publica postări pe pagini, dar site-ul FB poate fi accesat și de pe unele conturi se putea posta.

Partea pozitivă: Oamenii au avut mai mult timp pentru ei, pentru cel de lângă ei și au redescoperit comunicarea directă, nu prin chat.

Sursa – https://www.g4media.ro/whatsapp-facebook-messenger-si-instagram-inregistreaza-probleme-de-functionare-la-nivel-mondial.html

Comentarii

comentarii