Familie de lupi surprinsă în mediul ei de rangerii Parcului Național Semenic – Cheile Carașului VIDEO

Imagini foarte rare surprinse de camerele de observare ale rangerilor din Parcul Național SEmenic – Cheile carașului. Camerele au surprins o familie de lupi formată din tata, mama și 6 pui. Aceasta este o arie protejată de interes național ce corespunde zonelor speciale de conservare. Parcul are 36.052 hectare, pe teritoriul său existând opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

Imaginile sunt cu atât mai spectaculoase cu cât lupul este un prădător foarte discret, care rareori poate fi surprins în mediul lui natural.  Majoritatea oamenilor spun că lupii ar trebui să trăiască în păduri îndepărtate, la mare distanță de așezările omenești și gospodării.

Desigur, în mintea omului lupul are mai multe chipuri. Însă, indiferent de cum este perceput acest prădător de fiecare dintre noi, dar, un adevăr rămâne neschimbat că, dacă vom rupe din lanțul trofic o singură verigă, fie ea și cea mai nesemnificativă, într-un final se va destrăma întregul echilibru ecologic.

Conform Directorului Parcului Naţional Semenic Cheile Carașului, Nicolae Ifca, fauna din aria protejată este alcătuită din peste 600 de speci, multe fiind protejate la nivel european.

Numărul mare al carnivorelor din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, confirma încă o dată prezența unor habitate sanatoase naturale, foarte  puțin afectate de om.

Comentarii

comentarii