Fără Băsescu şi Boc, România ar fi avut soarta Greciei

Vedem acum cu ochii noştri, uitându-ne la greci, ce-ar fi păţit România fără Băsescu şi Boc.
Şi încă mai rău, pentru că nefiind în zona euro nimeni n-ar fi ţinut România pe “perfuzii” de euro, pentru a nu periclita întreaga zonă.

Politicienii noştri, într-o stare de inconştientă vecină cu nebunia, i-au demonizat pe cei doi, Băsescu şi Boc, pentru a câştiga puncte electorale, ceea ce le-a şi reuşit în decembrie 2012. Probabil nu realizează nici acum că fără acţiunea curajoasă din mai 2010 nu mai apucau alegerile din 2012.
Băsescu şi Boc şi-au sacrificat destinul politic, s-au “sinucis” aproape, pentru a salva ţara de la soarta Greciei.

Iată ce scria în actul de acuzare de la încercarea de suspendare din 2012:
“Cea mai gravă însă a fost situaţia generată de anunţul preşedintelui din mai 2010 referitor la reducerea salariilor şi a pensiilor. În acel caz, nu numai că preşedintele s-a substituit Executivului, dar măsurile anunţate de acesta s-au dovedit a fi neconstituţionale, cel puţin în ceea ce priveşte reducerea pensiilor”.

„Atât faptul că a anunţat măsurile de austeritate în 2010, cât şi faptul că acestea se vor perpetua şi pe parcursul anului 2012 reprezintă un gest imens de iresponsabilitate şi o depăşire făţişă a rolului şi atribuţiilor sale prevăzute de Constituţie”.

În primul rând că nu preşedintele decide singur aceste măsuri, că nu are prerogativele necesare. Fără acordul guvernului şi al coaliţiei parlamentare care susţinea guvernul, n-ar fi realizat nimic.
A fost în egală măsură meritul lui Emil Boc care a convins partenerii din coaliţia de atunci că altă şansă nu există. Acum, văzând soarta Greciei, este limpede ca lumina zile că măsurile luate în mai 2010 au salvat România de la o soartă mai rea, comparativ cu a Greciei.

Cât despre iresponsabilitate, să nu vorbească cei care, din lipsa de viziune economica si politică, ar fi aruncat România într-o criză profundă.

Niciun politician, nici Victor Ponta nici alţii, n-au spus ce soluţii alternative existau la măsurile luate de Băsescu şi Boc. Pentru că, pur şi simplu, nu existau alte măsuri.
Populaţia a înţeles în bună măsură acest lucru, dacă n-au existat demonstraţii împotriva guvernului în mai 2010 şi dacă preşedintele Băsescu n-a fost demis prin referendum.

Grav este că prin actualele măsuri fiscale şi de creştere a veniturilor, despre care oficiali internaţionali spun că nu sunt sustenabile economic, puterea actuală aruncă din nou ţara pe traiectoria pe care a mers Grecia.

Considerând că sunt mai deştepţi decât toată lumea, binomul Ponta-Teodorovici, într-o stare de inconştientă crasă, distrug echilibrele macroeconomice la care ajunsese România în perioada 2010-2012, deşi în 2012-2014 guvernul Ponta a fost mai prudent.

Ponta imită strategia lui Tăriceanu. Aruncă cu pomeni electorale în populaţie, pentru a câştiga alegerile din 2016, iar dacă nu le câştigă, lasă „mortu” în casa viitorului guvern.
La suferinţele populaţiei nu se gândeşte, deşi ar putea însemna dispariţia sa şi a PSD de pe scena politică.

Cine sunt iresponsabilii, actualii guvernanți sau coaliția din 2010?

Dacă mai există oameni conştienţi în coaliţia de guvernare actuală, trebuie să intervină să pună capăt acestei aventuri, cât nu este prea târziu.

Presedinte PMP Caras Severin
Ionuț Popovici

Comentarii

comentarii