Fara vise desarte – Caras Severinul nu va avea autostrada!

Nu vom avea autostradă în județ, iar îmbunătățirea infrastructurii ține de abilitatea autorităților locale și județene de a depune proiecte de finanțare pe fonduri europene. Întrebat de jurnaliști dacă județul în care s-a născut ar putea beneficia de o autostradă, premierul Sorin Grindeanu a recunoscut în timpul vizitei la Reșița că stăm prost atât ca infrastructură la nivel național, cât și ca autostrăzi.

”Tot așa de bine știm că avem un master plan, master plan aprobat printr-o Hotărâre de Guvern. Acel master plan care ne spune și culoarele de autostradă și ce se finanțează, a fost aprobat printr-o HG anul trecut. Tot ceea ce înseamnă dezvoltare de infrastructură pe fonduri europene trebuie să se întâmple conform acelui master plan. Dumneavoastră, sau noi, Caraș, ca să nu zic altceva, din păcate pe master planul actual nu se află pe culoarele niciunei autostrăzi”, a răspuns Grindeanu.

Premierul a mai precizat că lucrurile trebuie privite în ansamblu, la nivel național pentru că cel mai bine este să fie terminat culoarul 4 de autostradă, de la Nădlac până la București, a cărui finalizare durează de prea mult timp și pentru acest lucru e nevoie în acest moment de legea investițiilor strategice.

Referitor la ce s-ar putea face pentru îmbunătățirea infrastructurii din județ, Grindeanu a dat exemplul județului vecin, Timiș, sugerând strategia acestuia în privința reabilitării drumurilor și îndemnând autoritățile locale să depună proiecte pe fonduri europene în acest sens.

”Infrastructura județeană din Caraș-Severin e o chestiune care ține și de administrarea județului și de ceea ce înseamnă accesul la fonduri europene. O să vă dau exemplu județului de lângă, unde e cea mai mare rețea de drumuri județene din țară, aproape 1500 de km de drumuri județene sunt în Timiș. S-a investit foarte mult, s-au depus foarte multe proiecte, s-a mers și pe PNDL, s-au depus și pe fonduri europene, astea sunt lucruri care și cu ajutorul Guvernului, dar și ceea ce înseamnă proiecte europene se pot face local. Sigur că ne dorim să facem infrastructură peste tot în ritmul în care putem și avem și resurse, dar și autoritățile locale trebuie să învețe, înainte de a merge să ceară bani de la bugetul de stat, să depună pentru proiecte europene și pe fonduri europene”, a mai adăugat premierul.

foto radioresita

Comentarii

comentarii