@Breaking newsAdministratie

FAUR – Festival de artă urbană, competiţii de BMX şi breakdance la Reşiţa VIDEO

Festival de Artă Urbană la Reșița. Breaking, hip-hop, graffiti și sport extrem, în Parcul Intim și în Centrul Civic al municipiului. Aflat la cea dea doua ediție, Festivalul de Artă Urbană, implementează ideea regenerării urbane prin intermediul artei stradale, a breaking-ului, hip-hop-ului, a artiștilor post-producție și a evenimentelor sportive pentru tineri. După o primă ediție de succes, desfășurată anul trecut, FAUR – Festivalul de Artă Urbană Reșița – revine în forță, la sfârșitul săptămânii viitoare, cu concursuri și demonstrații sportive, artă stradală, dans și muzică underground.  

 Festivalul de Artă Urbană Reșița (FAUR) a fost organizat în premieră anul trecut, de către Primăria Reșița, făcând parte din strategia municipalității de regenerare urbană.  Aflat la a doua ediție, FAUR implementează ideea regenerării urbane prin intermediul artei stradale, a breaking-ului, hip-hop-ului, a artiștilor post-producție și a evenimentelor sportive pentru tineri.

În cele două zile, vor apărea în fața publicului aproximativ 30 de participanți din toată țara și și invitați internaționali. Concursul de breakdance se va desfășura pe tot parcursul zilei de azi.

În parcul Intim vor mixa 3 DJ renumiți, artiștii reșițeni care mixează de principiu în Timișoara, în cluburi foarte renumite. Și aceștia și-au manifestat interesul de a veni la Reșița să întrețină atmosfera.

Totodată în cadrul festivalului FAUR se va organiza și un concurs de StreetArt Grafitti. Primăria a pus la dispoziție toate consumabilele și artiștii pot să deseneze în zona parcului, sub podul de la Intim, așa cum s-a întâmplat și anul trecut. Și aici s-au înscris foarte mulți doritori care și-au manifestat intenția de a picta. Unii sunt veniți din Timișoara, alții sunt din Arad sau Reșița.

Sunt două zile dedicate tinerilor din Reșița și artei urbane în toate formele sale. Primăria Reșița a pus la dispoziție premii pentru câștigători din partea municipalității și alte premii venite din partea sponsorilor.

Comentarii

comentarii