Faza județeană a concursului DHS

Doar șase echipe formate din elevi de la ciclul gimnazial au participat, în acest an, la faza județeană a concursului DHS, organizată, în centrul civic al municipiului Reșița.

Sincron prof. Ionel Moatăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin: ”Faza județeană a Cupei DHS este un concurs care își dorește să atragă cât mai mulți copii, care să cunoască regulile de circulație, participarea și deplasarea în trafic. Viața nu are valoare de schimb, fapt pentru care este foarte important ca cei mici să fie educați în acest sens și să aibă deprinderi sănătoase, pentru a nu mai avea accidente rutiere în care să fie implicați copii. Din nefericire, avem înscrise la linia de start doar șase echipe”

Pe termen lung, ţelul acestui tip de proiecte este creşterea numărului de cercuri şi cluburi de ciclism şi ciclo-turism pe lângă şcolile dinfiecare județ al țării. Cupa DHS este singurul eveniment de acest gen din țară și a ajuns, în acest an, la cea de-a VIII-a ediție.

Sincron Florin Firescu, organizator al evenimentului: ”Concursul, care se adresează elevilor din clasele V – VIII, constă în parcurgerea a două probe, una de teorie, cu întrebări din istoria bicicletei și din educația rutieră, și una practică, respectiv, cea de îndemânare în poligon. Clasamentul se face prin cumularea punctelor obținute la cele două probe. Echipele câștigătoare la fiecare fază județeană se recompensează de către Ministerul Educației Naționale și de către sponsori, cu o tabără de patru zile, anul acesta, în județul Argeș”.

Acest concurs se desfășoară în peste 30 de județe din România și este organizat, la nivel național, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul de Interne, prin – IGPR.

Comentarii

comentarii