Faza județeană a Concursului ,,Sanitarii pricepuți” a avut loc la Reșița VIDEO

O nouă ediție a concursului sanitarii pricepuți a avut loc astăzi. elevi de la mai multe unități de învățământ din Caraș-Severin au participat la competiție, arătând că știu să acorde primul ajutor și sunt pregătiți să intervină atunci când va fi cazul.


Sala de sport a Colegiului Național Mircea Eliade a găzduit, concursul „Sanitarii pricepuți” este organizat în fiecare an de către reprezentanții Crucii Roșie și se adresează elevilor din ciclul gimnazial și liceal. Anul acesta, la startul concursului s-au aliniat 4 echipe de la școlile din județ și doar o echipă de la Liceul Hercules din Băile Herculane din Caraș-Severin. Elevii au avut de trecut două probe: una teoretică și una practică.

Pe lângă probele concepute de organizatori, elevii au avut de înfruntat si propriile emoții și au arătat că pot interveni în caz de urgenta. ,,Sanitarii Pricepuți” este singurul program de educație pentru sănătate și prim ajutor pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal din România. Acest program are la bază concursul ”Sanitarii Priceputi” organizat din anul 1962 de către Crucea Roșie Română, eveniment care a atras până în prezent peste 181.000 elevi și profesori ca participanți.

Comentarii

comentarii