Festivalul Internațional de Folclor Hercules 2024 Băile Herculane, editia cu nr 54 VIDEO

Cea de a 54 a ediție a celui mai vechi festival internațional de folclor din țară a început aseară la Băile Herculane. Spectacolele au avut loc in teatrul de vară din stațiune care a fost renovat cu fonduri UE.

Festivalul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și are ca invitate ansambluri de renume din Mexic, Columbia, Portugalia, Ucraina și Serbia, dar și ansambluri de notorietate din țară și, nu în ultimul rând, ansamblurile județului Caraș-Severin, care vor completa evenimentele ce vor avea loc în fiecare seară la teatrul de vară din Băile Herculane.

Prima seară a a fost deschisa de Ansamblul Renașterea al unui club de pensionari din Reșița, după care și-au arătat programul membrii Ansamblului elen Elefteria din Calafat.

Apoi, scena a fost efectiv cucerită de un ansamblu de cantece și dansuri din Ucraina, mai exact din Zhytomyr din zona de sud a Ucrainei locuită de etnici romani bucovineni.

Sera a fost încheiată de invitații serii: soliștii Carmen Popovici Dumbravă, Giorgiana Vița, Dumitru Stoicănescu și sibianul Robert Tarnaveanu care au smuls ropote de aplauze de la cele cateva sute de spectatori care un umplut teatrul de vara la întreaga capacitate.

Seara de azi va cuprinde spectacolele ansamblurilor și formațiilor din Ucraina, Mexic și Columbia, alături de etnicii greci din Calafat, Ansamblul Hațegana și soliștii Mioara Velicu, Adrian Stanca și Dumitru Teleagă.

 

 

 

Comentarii

comentarii