Festivalul internaţional de folclor Hercules 2024 – Cea de-a III a seară cu Fanfara Marinei Militare pe scenă VIDEO

Cea de a 54 a ediție a celui mai vechi festival internațional de folclor din țară este în plină desfășurare la Băile Herculane. Spectacolele au loc in teatrul de vară din stațiune

Festivalul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin și are ca invitate ansambluri de renume din Mexic, Columbia, Portugalia, Ucraina și Serbia, dar și ansambluri de notorietate din țară și, nu în ultimul rând, ansamblurile județului Caraș-Severin, care vor completa evenimentele ce vor avea loc în fiecare seară la teatrul de vară din Băile Herculane.

O prezență inedită este cea a Fanfarei marinei navale de la Constanța, care rămâne în stațiunea Băile Herculane timp de 3 zile. În afara programului de la teatrul de vară, fanfara are un program de recitaluri cu muzică de promenadă în mai multe locuri ale orașului Băile Herculane.

Programul celei de a treia seri a fost deschis de Fanfara Marinei Militare urmată de ansambluri și formații folclorice din Caransebeș, Armeniș, Teregova, Liubcova și mai mulți soliști vocali din Banatul Montan.

Recitalul serii i-a aparținut Niculinei Stoican.

Seara zilei de joi va aduce in fața spectatorilor ansambluri ale minorităților din Banatul Montan precum și mai mulți interpreți de muzică populară.

 

 

Comentarii

comentarii