Festivalul Internațional de jaz de la Gărâna -ziua a III a cu peste 10.000 de spectatori EXCLUSIV VIDEO

Jaz ziua 3 (15)Cel mai mare festival de jazz din România şi una dintre cele mai importante manifestări de gen din sud-estul Europei, şi-a deschis joi porţile în cea de a XVII a ediţie. Peste 10.000 de spectatori au fost prezenți aseară la Gărâna în Caraș Severin.
Timp de patru zile, ritmurile jazz-ului de înalţă ţinută răsună în Poiana Lupului din satul turistic Gărâna din Caraș Severin. Aflată la peste 1000 de metri altitudine, localitatea a devenit un punct de referinţă ce atrage an de an mii de iubitori al acestui gen muzical.
Totul se desfăşoară în aer liber pe o bucată de teren perfect plană în margine de munte: Poiana Lupului. În locul tradiţional unde a fost montată la început o rampă din lemn care mai apoi a fost transformată într-o adevărată scenă, vor cânta nume importante ale jazz-ului românesc şi internaţional. Până duminică, 14 iulie, la Gărâna vor avea loc concerte de jazz, lansări de carte şi disc precum şi o serie de alte diverse manifestări cultural-artistice.

Ediţia 2013 a Festivalului de Jazz, este considerată printre cele mai importante din sud-estul Europei. Nici ploaia nu-i poate peria pe iubitorii de jaz fiindcă este ştiut, la Gărâna, ploaia face parte din program iar oamenii vin pregătiţi.  Fiindcă zona Gărâna –Semenic. Trei Ape este una deosebit de atractivă şi oferă o serie de posibilităţi de vacanţă, turiştii iubitori de jazz au început să-şi facă rezervări încă de la finalul ediţiei trecute. În prezent, singurele locuri disponibile sunt cele pentru corturi, dar acestea sunt situate mult spre ieşirea dinspre Semenic sau aproape de Brebu Nou. Locurile sunt special amenajate pentru camping şi doritorii plătesc o taxă de cort de câţiva lei la primărie.
Mulți au preferat să privească spectacolul de pe dealul satului din apropierea locului de spectacol.
Iată cum arată și programul festivalului luat de pe site-ul manifestării pentru duminică, ultima zi :

Duminică- 14 iulie

JazzyBIT România
Bugge Wesseltoft & Joe Claussell & Ilhan Erșahin „The Electric Trio” Norvegia, Turcia, S.U.A.
Nicholas Simion Trio „Crazy World” Featuring Eugen Gondi & Sorin Romanescu România
Magnus Öström Suedia

Concertul va începe în jurul orei 19.

Comentarii

comentarii