Festivalul International de jazz Garana 2019 la a XXIII editie Retrospectiva video

Festivalul International de jazz Garana 2019 la a XXIII editie. Vineri 12 iulie – Ziua a II a. Cea de-a 23-a ediţie a Festivalul Internaţional de Jazz de la Garâna s-a terminat astănoapte în ranch-ul muzical din Poiană Lupului. În prima seară, peste 4.000 de spectatori sosiţi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate, au asistat la concertul susţinut de saxofonistul Jan Garbarek. Vineri, asistenta a fost extrem de numeroasă. A doua seară a festivalului de jazz de la Garâna, a debutat cu recitalul Horea Crisovan şi JazzyBit. Acestia au oferit publicului o combinaţie de jazz, blues, funk şi rock.

În program au fost şi alte nume importante ale jazz-ului. Organizatorii au pregătit o serie de surprize spectatorilor veniţi la Garâna din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Şi oferta gastronomică a fost una variată în Poiana Lupului- de la celebrul gulaş, la mâncăruri sofisticate, stropite cu bere, vin sau alte licori.

13 iulie Ziua a treia –  Ziua de vineri a fost dedicata Franței.

 

Cea de-a 23-a ediţie a Festivalul Internaţional de Jazz de la Garâna s-a incheiat. În prima şi a doua seară, peste 10. 000 de spectatori sosiţi din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate, au asistat la concertele din Poiană Lupului. Timp de patru zile, ritmurile jazz-ului de înalţă ţinută au răsunat în Poiana Lupului din satul turistic Garâna. Aflată la peste 1000 de metri altitudine, localitatea a devenit un punct de referinţă ce atrage an de an mii de iubitori al acestui gen muzical. Cel mai bine stie sa vorbeasca despre Garana si povestea festivalului, muzicologul și omul de cultura Florian Lungu – un veteran al Garanei.

 

Unii dintre spectatori au venit la Garâna cu copiii sau cu animăluţele de companie. Mulţi unt la prima experienţă de acest gen, dar sunt alţii care au peste 20 de ani de prezenţă în Poiana Lupului.

Totul se desfăşoară în aer liber pe o bucată de teren perfect plană în margine de munte: Poiana Lupului. La Garâna au avut loc concerte de jazz, lansări de carte şi disc, precum şi alte manifestări cultural-artistice.

Festivalul International de jazz Garana 2019 la a XXIII editie. Vineri seară, asistenta a fost extrem de numeroasă, numărul spectatorilor trecând de 7000 de oameni. asta în ciuda ploii torenţiale care a căzut încă de la începerea spectacolului. Fiind în ajun de Ziua Naţională a Franţei, 3 din cele patru formaţii trecute în program, au fost din Franţa. Acestea au oferit publicului o combinaţie de jazz, blues, funk şi rock.

 

 

Comentarii

comentarii