Festivalul Tradiții Cărășene – Prima ediție – Reșița, octombrie 2022 VIDEO

Cei care au trecut fie pe la Casa căsătoriile, fie pe la Sala Polivalentă din Reșița au putut descoperii adevăratele comori ale Banatului Montan: costume populare deosebite, tradiții în imagini vechi, instrumente dar și bucate delicioase, toate reunite în cadrul Festivalului „Tradiții cărășene”, aflat la prima ediție.

Festivalul „Tradiții cărășene”, organizat de Consiliul Județean și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale a adus în fața iubitorilor de frumos adevărate comori adunate din toate zonele Banatului de munte. La Sala Polivalentă din Reșița au fost expuse de la icoane vechi, la costume și tradiții inedite. Au fost expuse piese de colecție dar și lucrări ale meșterilor populari.

La secțiunea tradiții culinare au fost aduse bunătăți din cuina și șpaisurile bănățenilor: de la coleșe și brânză, pâine făcută în casă, la sârme, păsulă bătută, dar și croafne, colaci cu mere, nucă, mac sau brânză, și bineînțeles răchie și vin.

Cei care au gustat de din bunătățile pregătite și-au adus aminte de gustul copilăriei.

Festivalul – concurs „Tradiții cărășene”, aflat la prima ediție, își propune să descopere și să promoveze tradițiile din Caraș-Severin. Festivalul s-a desfășurat în mai multe etape pe parcursul anului. Aceasta a avut 7 secțiuni: poezie dialectală; teatru popular; coruri; coregrafie; muzicală; expoziții-colecții și tradiții culinare.

Festivalul Concurs „Tradiţii Cărășene” a continuat cu gala laureaţilor și un spectacol de cântec, joc și voie bună oferit de cei mai îndrăgiți interpreți ai Banatului.

îndrăgiți interpreți ai Bantului.  

Comentarii

comentarii