„FII EROU, FĂ UN CADOU” – Campanie de donare de sânge a elevilor VIDEO

„Fii erou, fă un cadou”, așa este intitulată nouă campanie de donare de sânge, care a debutat la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița și care se încheie vineri, 16 decembrie. Cei care vor să doneze sunt așteptați între orele 07.30-13.00.
O nouă campanie de donare de sânge, intitulată „FII EROU, FĂ UN CADOU”, are loc la Centrul de Transfuzie Sanguină din Reșița, de astăzi și până vineri, 16 decembrie.

Spitalele sunt pline de pacienți care au mare nevoie de sânge din toate grupele, iar voluntarii și reprezentanții Centrului de Transfuzie îi așteaptă pe doritori să se alăture acestei noi campanii.

Astfel, aceștia vor fi prezenți la Centru de luni până vineri, între orele 07:30 și 13:00.

Menționăm de asemenea că donatorii de sânge au dreptul să primească, la cerere, bonuri de masă în valoare de 67 de lei, o zi liberă de la locul de muncă sau o reducere de 50% la abonamentele pentru mijloacele de transport în comun.


Fie că au venit pentru prima dată, fie că și-au făcut un obicei din a dona periodic sânge, cărășenii ştiu cât de important este să donezi.
Însă, pentru a putea dona sânge trebuie să aveți vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, greutatea de peste 50 kg, să nu suferiți de boli cronice, cum ar fi diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune sau alte boli infecțioase, să nu aveți alergii severe, să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile, să nu urmați vreun tratament medicamentos, să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni, să nu fiți în perioada menstruală sau cu 5 zile înainte sau după, să nu fi consumat alcool și alimente bogate în grăsimi cu 48h înaintea donării și să fi trecut cel puțin 8 săptămâni de la o donare anterioară de sânge.

Comentarii

comentarii