Fii Observator ! CAFT ȘI ARMISTIȚIU CU PONTA ȘI ANTONESCU in rolurile principale

ceata ruginoasaUuf, pace/pace intre două dobitoace! Dobitocul cel mai mare ești chiar tu! Adică votantul. Ieri s-a dat un blitzkrieg, adică a fost un caft, pe înțelesul tuturor. Un război scurt și intens, purtat cu toate armele din dotare. Totul a venit după mutarea care s-a vrut neobservată de fraieri. Ponta una s-a înțeles cu Antonescu, alta a comunicat massmedia. Tertip vechi și ieftin, ca să mai înșfaci la spartul tîrgului niscaiva avantaje prin nebăgare de seamă, Cîțiva miniștri liberali au rămas pe dinafară, miniștri doar cu numele, fără buget, aparat, fără fason. Doar delegați, nu miniștri plini. În plus pierdeau și din atribuții, din parale, din prestigiu. Rămîneau figuranți, oameni de paie, buni doar să își scrie fuduli pe cartea de vizită – membru al Guvernului. Pentru vanitoși și asta era destul, dar nu pentru toți. Așa că liberalii, mirosind că sunt lăsați fără cojones, goliți la portofele, au sărit ca arși. S-au strîns în comitet de urgență să facă garagață la Antonescu. Au fost trădați de amicii lui, Ponta&PSD, au zis. De ce ce să fii ministru la transporturi dacă ți se ia de sub nas CNADR, pe șleau, cloșca cu puii de aur ? Unii cu foloasele, (amicii lui Ponta, Șova de ex.), noi cu ponoasele!? Sau la Finanțe – ce să faci dacă ți se șmanglește ANAF-ul, locul unei puiesc paralele !!! Liberalii s-au plîns că sunt luați drept proști.
Avem două șiruri de probleme la împărțirea cașcavalului guvernamental. 1.Unde sunt banii, bugetele, resursele, paralele, firfiricile !? și 2. Unde e influența, puterea ? Cine va lua decizii, cine va da vesel din coadă, cine face plecăciunile!? Cine de azi este the strong man!? Adica semizeu!? Ponta sau Antonescu !? Bref, bătălia s-a dat strîns de tot pe ministere, pe vicepremieri, pe miniștri delegați, pe agenții. E primul episod al unui război care abia începe. Cite fiefuri ai tu, cite eu!? De ce ne-am bătut contra lui Băsescu cu bravură, au zis penelistii? Ca să nu ne alegem cu nimic!? Ne-am riscat averile, libertatea, viața combătînd fiara de Cotroceni. Și acum la împărțeală aliații ne trag preșul de sub picioare !? au scincit nervoși liberalii, mai ales ministeriabilii.
PNL s-a simțit furat, înșelat, așa că Antonescu a ieșit la prim plan, a dat declarații dure, chiar belicoase. A lăsat să se înțeleagă că părăsește USL la o adică și trece în Opozitie. Cine l-a crezut!? Lumea a scos pixul să calculeze ciți parlamentari are PSD, cîți PNL. Platourile teve au încins și ele atmosfera în căutare de rating. S-a zvonit ca PSD deja discută cu UDMR si chiar cu PPDD. Aseară și azi noapte au fost cîteva ceasuri fff fierbinți.
Pînă la urmă spectacolul a fost un fîs. S-a termina cu pupat toți peața Endependenți! E cașcaval destul deocamdată pentru toți ca să se ia la harță ca proștii. Lăcomie, lăcomie, dar de o bere si trei mici cu muștar se găsește. Au fost doar jocuri de glezne, zvonuri interesate, basme. S-au încercat puterile cum fac cățelandrii în curte, cînd își testează colții, coada, zgîrietura. Bîlciul a avut alte mize. Cum necum respectivii au ținut România cu sufletul la gură. Lumea a fost curioasă să vadă mai bine ce a votat. Un simplu joc de-a faț-ascunselea ca în copilărie. Unica donica trei surcele/ macli macli farmacele/ țui țui cap de pu! Cam așa vine povestea. Începe o nouă telenovelă.
preluarea Stelian-Tănase.ro

Comentarii

comentarii