Fii observator! Cne sunteti voi? La vremuri noi, tot voi?

În timpul protestelor din iarnă nu mai ştiaţi cum să ne luaţi interviuri, să ne lăudaţi rezistenţa şi determinarea de a rămane până noaptea târziu să protestăm împotriva guvernării Băsescu-Boc, în ciuda gerului şi a violenţei jandarmilor, a vicleniei informatorilor infiltraţi printre noi de serviciile secrete şi a foamei şi bolilor care ne rodeau. Atunci eram buni, bravi, patrioţi. După ce am răsturnat guvernele Boc şi Ungureanu, la începutul verii, deja nu mai corespundeam „înaltului simţ civic” ce vreţi să credem că v-ar caracteriza. Treaba grea era facută şi stăpânii trustului Intact, ca şi cei pe care-i serveşte acesta, nu mai aveau nevoie de noi, le încurcam socotelile. Ca şi hoţii lui Băsescu, şi ai voştri au început să cotrobaiască prin visteria ţării, să vadă ce mai e de găsit, ce mai pot pune deoparte, ce abuzuri pot repara de ochii viitorilor alegători, fără să coste prea mult şi, în primul rând, fără să afecteze prea mult foamea de profit a clanurilor şi grupurilor lor de interese. Aţi dat câte puţin pe ici, pe colo, aţi mai reeşalonat, aţi mai promis şi aţi câştigat alegerile locale. La referendum, deşi românii, oameni de bună credinţă, au participat masiv la votul de demitere a satrapului din fruntea statului, aţi făcut o eschivă contra cetăţenilor şi a legilor ţării şi l-aţi lăsat să domnească în continuare. Aţi lăsat la putere fărădelegea personificată, ca să aveţi asupra cui să aruncaţi vina proastei conduceri a treburilor statului şi, ca să vă desăvârşiţi perfidia, ca, nemultumiţi, românii să iasă iarăşi în număr mare şi să va voteze tot pe voi, cei care nu aţi făcut mai nimic pentru ei, căci nu aţi dorit să cheltuiţi pentru binele lor pentru a-i determina să vă voteze, ci aţi preferat să le lăsaţi un punct de descărcare a votului negativ, asigurându-vă gratuitatea câştigului electoral pe care o să-l primiţi astfel cadou în 9 decembrie.
Măsura turpitudinii maşinaţiilor voastre aţi dat-o însă în problema revoluţionarilor. Exact lor, celor care au avut curajul şi fermitatea de a se opune deschis şi eficient dictaturii lui Băsescu, mai întâi portocalie, apoi multicoloră, exact lor aţi hotărât să nu le returnaţi nimic din drepturile încălcate discriminatoriu de pedelişti, udemerişti, uneperişti şi profitorii minorităţilor naţionale. Ce a suspendat Boc, suspendat a rămas, iar ce a amânat el, amânat a rămas şi, astfel, aţi continuat să guvernaţi, fără să le redaţi indemnizaţiile prevăzute de Legea Recunoştinţei luptătorilor cu merite deosebite şi urmaşilor celor asasinaţi în Revoluţia din Decembrie 1989, iar pe cei cărora trebuia să le plătiţi restanţele din anii anteriori, i-aţi amânat până în ultima lună a anului, ca să le daţi tranşa la care s-a zgârcit Boc ca pe o mită electorală dată de Ponta.
Ne e jena nouă de lipsa de ruşine de care daţi dovadă! Când mafiile voastre politice intră în criză şi nu mai pot salva nici pojghiţa de democraţie cu care inşelati lumea, apelaţi la revoluţionari. La fel a fost în dictatura comunistă a lui Ceauşescu, la fel în cea mafiotă şi trădătoare a lui Băsescu. De fiecare dată, v-au salvat aceiaşi oameni. Şi pentru ce? Ca să-i ponegriţi din secunda doi după ce v-au scos din crizele pentru care nu aveţi nici pregătirea, nici curajul să le rezolvaţi? Acum, înainte de Ziua Naţională, de care faceţi mult tapaj propagandistic, găunos şi mincinos, pentru a-i prosti o dată în plus pe români, patrioţi prin definiţie, acum, chiar în ajun de Sfântul Andrei, aţi ajuns să împrumutaţi materiale defăimătoare de la presa adversarilor voştri pentru a ni le arunca nouă în cap, ca pe nişte laţuri ce sunt şi cu care vreţi şi voi să ne umiliţi şi să ne arătaţi astfel lumii? Am repeta să vă fie ruşine, dar nu are rost, pentru că dovediţi că nu aveţi deloc. Voi nu aveţi decât relaţii şi obligaţii de clanuri politico-mafiote, profituri nemeritate, lipsă de credinţă în Dumnezeu şi în neamul de pe urma căruia, ca nişte paraziţi ce sunteţi, trăiţi uşor şi în plăceri obscene. Problema revoluţionarilor romani este turnesolul societăţii postdecembriste, vă dă de gol, arată prăpastia dintre ceea ce încercaţi să păreţi a fi şi ceea ce sunteţi de fapt. Fără speranţe în voi, vă îndemnăm totuşi să daţi dovadă de minim curaj şi să vă declaraţi deschis misia, aceea de continuatori ai presei portocalii, băsiste, de mincinoşi cinici, dispuşi la orice compromis, oricât de mizer, pentru a vă satisface stăpânii.
Fără regrete, căci nu avem ce regreta, totul fiind spoială ieftină în ceea ce vă priveşte, dar cu justificată scârbă şi revoltă,
Luptătorii români cu merite deosebite şi urmaşii eroilor martir.

UN româns scârbit de tot ce se întâmplă: Tibi Porge

Comentarii

comentarii