Fii observator – despre politica si politicieni – Victor Ponta regreta sincer

N-au trecut nici doua zile de la declaratia premierului Victor Ponta, adresata cancelarului Angela Merkel, ca deja tanarul premier regreta. Probabil a realizat ca nu este tocmai in masura s-o urecheze pe doamna Merkel. Numai faptul ca este „o doamna” trebuia sa fie suficient ca sa se abtina de la astfel de „eroisme”. Poate ca foarte multi conationali s-au simtit barbati cand Ponta i-a luat de urechi pe germani, in sfarsit cineva ne apara demnitatea nationala. N-a fost sa fie asa, aceste speculatii tin in Romania, cu politicienii romani, cu UDMR-ul nostru local, nicidecum in afara tarii si, mai ales, cu Doamna Merkel, Cancelarul Germaniei.

Eu nu am niciun resentiment in cel priveste pe Victor Ponta. Era tanara speranta, asteptam de la el, care presupuneam ca are un nivel de intelegere a functionarii sistemului, foarte ridicat, fapte marete. Ma asteptam sa schimbe si sa acopere gaurile negre, devoratoare, din sistemul nostru. Desi nu-mi placea ca are toata familia in politica, familie de genii, potrivit intelegerii mele, eram dispus sa-l critic moderat, sa inteleg intr-un fel situatia lui. Dar, bunele mele intentii nu-si mai gasesc obiectul. Victor Ponta va pleca foarte repede din fruntea guvernului si, cu parere de rau, poate si din politica. Daca nu pleaca urgent printr-o demisie, in plina glorie, pana nu incep presiunile societatii civile, nu va mai avea alta cale decat parasirea politicii. Cele mai mari presiuni vor veni din interiorul PSD-ului. Partidul, la un moment dat, o sa constientizeze ca pierde puncte importante, mai ales in favoarea colegilor liberali. Dar aceasta decizie poate fi tardiva. Cand punctele vor fi deja la altii!
Vlada Visatovici

Comentarii

comentarii

3 thoughts on “Fii observator – despre politica si politicieni – Victor Ponta regreta sincer

 1. Marius, nu trebuie sa fi pdl-ist convins ca sa nu agreezi idea usl, dar ai uitat sa pui intrebarea intreaga, nu injumatatita, pentru ca ne faci sa credem ca esti adeptul neo-comunismului cu fata umana a lui Iliescu.
  Ar trebui sa ne fie rusine de cei 22 de ani de democratie comunista, in care am fost condusi doar de cate un partid-stat si nicidecum de mai multe partide democratice.
  Spui bine ca „a venit momentul ca cei care au pradat tara sa plateasca”, doar ca iarasi vi cu injumatatiri de fraza, in care nu specifici cine sau care partide politice au pradat tara, tu nefacand sa lasi sa se inteleaga ca doar PDL a pradat tara, lucru neadevarat.
  Fii lucid si nu te imbata cu apa rece, ca nu PDL a vandut tara la bucata si la pachet, ci PSD cu PNL, PDL si UDMR … deci vina este exclusiva a tuturor partidelor care au participat la guvernarea tarii.
  Poate ai uitat, dar iti reamintesc ca PDL nu a condus niciodata singur, ci formand o majoritate alaturi de PSD, apoi de PNL, ca in final sa aiba majoritate alaturi de UDMR.
  Legile proaste impotriva poporului, dar si datoria externa pe care a facut-o Romania, vine din partea partidelor mentionate mai sus.
  Vrei un partid curat, format din cetateni ca tine, cu conditia sa nu fi o curva politica care vine de la alt partid fara sansa la guvernare, inscrie-te in PP-DD si parerea ta conteaza la viitoarele proiecte de legi care se vor da in folosul comunitatii, si cine stie, poate vei fi si unul din juratii care au un cuvant de spus atunci cand vor fi judecati toti cei care ne-au vandut si ne-au indatorat.
  Datoria externa a Romaniei s-o plateasca doar cei care au semnat acorduri cu F.M.I. sau cu B.M, nu cetateanul de rand care abia isi duce zilele.
  Succes.

 2. de ce iti este rusine???? in ultimii 8 ani nu ti-a fost rusine sa fi roman??????? atunci cand dispretul conducerii tarii fata de popor nu avea grad de comparatie cu nimeni si nimic … intelegem frustrarea dvs de pdl-ist convins insa a venit momentul ca cei care au pradat tara sa plateasca.Si vor plati legal si constitutional

 3. CINE VEDE IN ACEASTA OTREAPA COMUNISTA U N POSIBIL MARET VIITOR AL ROMANIEI????? Ma dor creierii cand vad zilnic incalcari sfidatoare ale legii de capatai a statului Roman . De la COPY-PASTE, la atitudini de copil retard in fata autoritatilor unor state…. Mi-e rusine azi ca sunt roman!!!!! mi-e rusine si sunt revoltat pana la ura ca inca nu vedem toti pe ce panta periculoasa alunecam

Comments are closed.