Fiindcă a neagat faptele săvârșite și a afişat aroganţă şi sfidare la adresa justiției, Ionesie Ghiorghioni riscă 10 ani de pușcărie

La Tribunalul Caraş-Severin a avut loc joi o nouă înfăţişare în dosarul de luare de mită în care este implicat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni. Inculpatul Ionesie Ghiorghioni nu recunoaşte că ar fi luat bani de la denunţător, omul de afaceri Valentin Armaşu, patronul firmei Camand Impex SRL.

Adresându-se preşedintelui completului de judecată, Ionesie Ghiroghioni a spus: „Domnule preşedinte, nu mi-a dat niciun leu! Nu există nicio probă în acest sens. Nici în declaraţiile martorilor nu există aşa ceva! Există o probă la dosar, realizată cu aparatură electronică, dar este contrafăcută. Se suprapun foarte multe cu acţiunea de îndepărtare a mea de la Consiliul Judeţean”.

UPDATE, ora 15.15 ==============

Procurorul DNA, Lucian Dolcu, a cerut, când a fost pus să prezinte concluziile: „Onorată Instanţă, cer să-i aplicaţi pedepse orientate spre maximul acestora, iar ca efect al sporurilor concursului de infracţiuni, apreciez că o pedeapsă de 10 ani sau mai mare ar fi îndestulătoare pentru cel care neagă actele, a afişat aroganţă şi sfidare. Totodată, cer confiscarea sumei de 200.000 de lei.”

Denunțătorul despre practica din CJ Caraș-Severin: „Se dădea 10 % domnului Ghiorghioni din tot ce se făcea. Dânsul dădea ora exactă!“
Material publicat in 15 septembrie

Vicepreședintele suspendat al Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Ghiorghioni, judecat pentru trafic de influență, la una dintre sedintele de judecată, s-a aflat față în față cu denunțătorii din dosar, soții Adina și Valentin Armașu. În sala de judecată a Tribunalului Caraș-Severin s-a aflat și nepotul vicepreședintelui CJ, Cosmin Ghiorghioni, și el parte în proces, care a recunoscut faptele pentru care a fost reținut și mai apoi trimis în judecată. Ca și până acum, Ionesie Ghiorghioni l-a luat pe „Nu“ în brațe și a continuat să respingă acuzațiile ce i se aduc. Mai mult, întrebările adresate celor doi denunțători au fost cu trimitere directă la faptul că anchetatorii au fost cei care i-au întins o cursă, îndemnându-i pe soții Armașu să-l momească cu bani. În felul acesta vicele CJ a încercat să incrimineze modalitățile mai puțin ortodoxe prin care acționează structurile DNA și DIICOT.

Confruntarea dintre Ghiorghioni și Valentin Armașu a fost tranșată de omul de afaceri în favoarea sa, atunci când Ghiorghioni l-a întrebat dacă în șapte ani în funcția de vicepreședinte al CJ i-a cerut direct și personal bani pentru lucrările încredințate.

Patronul firmei Camand a răspuns simplu și direct cum prea puțini oameni de afaceri au avut curajul să o facă până acum. A recunoscut că nu i s-a cerut în mod expres acești bani, dar a precizat că fără acel procent nu putea primi nici o lucrare. „Trebuia să dau cei 10 la sută, ăsta era sistemul. Se dădea 10 la sută domnului Ghiorghioni din tot ce se făcea. Înainte dădeam altcuiva! Dânsului îi dădeam, dânsul dădea ora exactă! Când m-am întors din Germania pusesem pe picioare o firmă serioasă de construcții și m-am gândit să am acces la contracte importante. În acest sens, am luat legătura cu Consiliul județean. Apreciez că nu aș fi putut să primesc vreun contract fără să plătesc pentru asta. Nu mi s-au pretins sume de bani pentru acordarea sau efectuarea contractelor, însă am certitudinea că aceste sume pe care le-am dat au fost condiția indispensabilă pentru a putea accede la contracte, respectiv pentru a primi plata lucrărilor“.

Întrebat de câte ori s-a întâlnit cu Ghiorghioni în biroul acestuia din Consiliul Județean Caraș-Severin, omul de afaceri a răspuns că a fost de câteva ori, dar de întâlnit s-au întâlnit și în alte locuri. Și ca să fie mai convingător, Valentin Armașu a mărturisit: „Îi puneam banii în dulapul din stânga lui Ionesie Ghiorghioni, cum intri în birou, în dreapta. Și în bucătăria din stânga, i-am dat personal!”.

Potrivit denunțătorului, Ionesie Ghiorghioni își motiva mereu gestul prin aceea că partidul avea nevoie de bani. De bani pentru campaniile electorale. În realitate, Armașu era convins că nu aceasta era destinația banilor, ci buzunarele vicelui CJ. În opinia sa, primarii și politicienii îi privesc ca pe niște sclavi pe oamenii de afaceri, acesta fiind motivul pentru situația în care ne aflăm cu toții. „Inculpatul mi-a spus că îi sunt necesari bani pentru partid, afirmație la care i-am răspuns că pot să-i dau 10 la sută din valoarea fără TVA a lucrărilor efectuate. Uneori mi-a cerut bani înainte de plata contractelor, alteori după aceea. Am făcut evaziune fiscală pentru că altfel nu puteam să scot aceşti bani din firmă ca să-i dau. Am ajuns să fiu arestat de DIICOT pentru evaziune”, a declarat omul de afaceri care a ținut să precizeze că banii au ajuns la Ghiorghioni în mai multe tranșe.

Preluare integrala Victor Nafiru www.argument-cs.ro
– See more at: http://argument-cs.ro/content/denun%C8%9B%C4%83torul-despre-practica-din-cj-cara%C8%99-severin-%E2%80%9Ese-d%C4%83dea-10#sthash.M55wR4ZJ.dpuf

Comentarii

comentarii