Finalizarea proiectului Centrul de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare”

Consiliul Județean Caraș Severin, în parteneriat cu Episcopia Caransebeșului, au implementat proiectul a cărui finalizare va fi marcată mâine, 26 mai 2017, ora 14.00, la Caransebeș. Cu o valoare de 1.448.939,30 lei, proiectul s-a derulat prin Programului RO11-Promovarea egalității de gen și a echilibrului între viața publică și viața privată, program finanțat de granturile SEE 2009-2014 și administrat de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Prin proiectul amintit, la Caransebeș, a fost înființat și funcționează un centru pentru îngrijirea copilului cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani. 25 de copii beneficiază de serviciile centrului, din care 10 copii de etnie romă. De asemenea, 45 de părinți beneficiază de serviciile acestui centru, iar 100 de cetățeni de etnie romă au participat la seminarul privind egalitatea de gen.

Centrul de educație și îngrijire „Sfântul Vasile cel Mare” este un serviciu de interes local, organizat în sistem public care are misiunea de a oferii, pe timpul zilei, servicii integrate de îngrijire, supraveghere și educatie timpurie copiilor de vârstă antepreșcolară. Programul lui de funcționare este de luni până vineri, în intervalul orar 6:00-18:00.

Proiectul a avut drept obiectiv principal creșterea gradului de constientizare privind problematica de gen în rândul populației rome și îmbunătățirea echilibrului între viața profesională și cea privată prin înființarea acestui centru de educație și îngrijire a copilului cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani, precum și prin desfășurarea de dezbateri publice și organizarea unui seminar. Beneficiarii direcți ai acestui centru sunt copii care provin din familii sărace, dezorganizate sau monoparentale.

Proiectul în ansamblul său se referă la respectarea principiului egalității de sanse, menit să sprijine tinerele familii în a avea grija de copii astfel încât să se favorizeze reîntoarcerea pe piața muncii a membrilor de familie. Totodată, centrul de zi vine în sprijinul părinților care nu au nici resursele materiale nici umane pentru a menține copii în mediul familial astfel încât aceștia să reușească să își găsească un loc de muncă și pe cale de consecință să aducă un plus la veniturile familiei.

Serviciul Comunicare

Comentarii

comentarii