Foc de padure la Cornereva in Caras Severin – Pericol de extindere in Domogled

Foc de padure la Cornereva. I.S.U. Vineri, Caras-Severin a fost anuntat prin apel 112, un incendiu de padure care se manifesta la litiera padurii din zona unitatii administrativ teritoriale Cornereva.

La fata locului s-a deplasat de urgenta o autospeciala de prima interventie cu 3 servanti, care actioneaza pentru localizarea si stingerea incendiului. Din primele estimari, se pare ca zona afectata este de aproximativ 3 ha, in zonafiind directionati si aproximativ 25 padurari de la Ocolul silvic Mehadia.

Cornereva este in munti, la vreo 100 de km de Resita. Pericolul mare este ca focul sa nu se extinda spre Parcul National Domogled Valea Cernei. Acolo sunt paduri de pin negru de Banat, specie endemica protejata de lege.

 

Foc de padure la Cornereva. La ora 14, din datele detinute in acest moment, pompierii militari, impreuna cu echipele de padurari de la Ocolul Silvic Mehadia, actionau in continuare pentru localizarea si stingerea incendiului. Existau 3 focare de incendiu, suprafata afectata fiind estimata la 5 ha la acea ora.

 

Ora 19. In urma eforturilor sustinute de pompierii militari, impreuna cu echipele de padurari de la Ocolul Silvic Mehadia, in jurul orelor 18.50, s-a reusit lichidarea incendiului. Din estimarile detinute in prezent, suprafata afectata este de aproximativ 30 ha.

Foc de padure la Cornereva. In acest moment, nu se cunoaste cauza probabila a incendiului, aceasta fiind in curs de stabilire. De-ndata ce vom avea date si informatii exacte, vi le vom comunica.

Comentarii

comentarii