Fără categorieSport

Foc la ISJ – Un birou a luat foc si o persoana a fost ranita – Exercițiu inopinat

Detașamentul de Pompieri Reșița și Inspectoratul Școlar Județean au organizat și desfășurat astăzi un exercițiu inopinat cu forțe și mijloace, în teren, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin din Reșița.

Exercițiul, care presupunea producerea unui incendiu într-o încăpere de la etajul I și o persoană rănită (arsuri și o fractură la nivelul unui membru inferior) care nu a reușit să se autoevacueze, a vizat verificarea viabilității planurilor operative și a timpilor de răspuns, dar și antrenarea personalului propriu pentru optimizarea calității misiunilor.

Totodată, exercițiul inopinat a avut ca scop și verificarea reacției personalului Inspectoratului Școlar Județean, modului în care se efectuează evacuarea și respectarea măsurilor de siguranță care trebuie luate în cazul producerii unui incendiu.

Cu această ocazie, forțele de intervenție ale Detașamentului Reșița au avut ocazia să se familiarizeze și cu caracteristicile obiectivului pentru a putea interveni prompt în cazul producerii unei situații de urgență.

Pompierii militari le-au prezentat inspectorilor școlari aspecte privind asigurarea primei intervenții la locul de muncă, privind organizarea evacuării, precum și aspecte legate de importanța asigurării accesului autospecialelor de intervenție în zona obiectivului.


Compartimentul Informare si Relatii Publice

Comentarii

comentarii