FOTOGALERIE Sute de tineri au alergat alături de primar pe străzile din Oraviţa

În 18 localităţi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş a avut loc la finele săptămânii trecute, Crosul Spiritul Olimpic.

Printre concurenţi s-au aflat atât sportivi legitimaţi, cât şi nelegitimaţi. Chiar dacă nu au urcat pe podium sau nu s-au clasat în primele locuri, toţi s-au bucurat că au putut participa la această competiţie de masă. După festivităţile de premiere, concurenţii au avut şansa de a câştiga diverse premii la tombolă.

Crosul Spiritul Olimpic a fost organizat de Academia Olimpicã Românã – filiala Caraş-Severin, Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret din cele doua judeţe, Inspectoratul Scolar judetean Caraş-Severin, cu sprijinul Primăriilor şi Consiliilor locale, a Consiliilor judeţene din Caraş-Severin şi Timiş.

La Oraviţa, sute de tineri au luat cu asalt linia de start. Printre ei, ca de obicei, nenea Costel, adică nimeni altul decât primarul oraşului Dumitru Ursu. Edilul a lăsat de o parte ţinuta şi problemele de birou şi alături de sute de orăviţeni, a alergat pe străzile oraşului cot la cot cu cetăţenii oraşului. ,,Nu puteam să fac altfel. Ce vă miră? Nu am facut nimic mai mult decât a făcut fiecare dintre participanţi. Doar îi spune ,, Crosul Spiritul Olimpic”, nu? Noi, cei din Oraviţa, am demonstrat că avem acest spirit fiindcă principalul este să participi, să ai spirit de iniţiativă. Credeţi-mă că m-am simţit ca în tinereţe, cu toate că eu mai fac sport când am timp, dar acum a fost altceva. Am văzut gospodine, am văzut poliţişti, medici, elevi cu toată clasa şi cadre didactice. Cred că o să organizăm şi noi cât de curând o asemenea manifestare fiindcă asta îi face pe oameni să se cunoască între ei, să se ştie mai bine” a declarat pentru InfoCS primarul Oraviţei.

,,Pentru noi nu este o noutate că domnul primar a fost la cros. Dânsul participă alături de locuitori la toate manifestările populare. A fost cu noi la Zilele oraşului, la Târg, răspunde la salut pe stradă, este un om normal şi mai ales, apropiat de noi cei care l-am votat” spune Ileana Minghel. ,,Mie şi surorii mele ne-a dat bilete la circ. Pe gratis, fără bani. Acum, a alergat lângă mine. E cool nea Costel, să ştiţi” spune un puşti transpirat şi cu părul vâlvoi.  .

La Oraviţa,  la băieţi, pe primul loc a ieşit Daniel Roibu; locul 2- Cătălin Bagherea; şi locul 3- Victor Bitchen.

La fete: locul 1 a fost câştigat de Cristina Stoia; locul 2 de Sandra Epure şi locul 3 de Cristina Crâsta.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments