FOTOREPORTAJ „Porţi Deschise” la Prefectură pentru elevii din judeţ, cu ocazia Zilei Europei

IMG_2827DSC01272Astăzi cu ocazia Zilei Europei Instituţia Prfectului de Caraş-Severin a sărbătorit această zi cu „Porţile Deschise” pentru 60 de elevi a trei licee din Reşiţa.
Pentru a marca aşa cum se cuvine Ziua Europei, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, a organizat ziua de 9 mai 2014, Ziua Porţilor Deschise, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret. Au fost invitaţi să participe la această manifestare elevi de la Colegiul Naţional Mircea Eliade, Colegiul Naţional Traian Lalescu şi Liceul Teoretic Diaconovici Tietz. Aceştia au fost primiţi chiar de către prefectul Silviu Hurduzeu în sala de şedinţe, unde au stat la aceeaşi masă cu reprezentantul guvernului în judeţ şi au discutat despre Ziua Europei, despre Uniunea Europeană şi despre avantajele pe care le are România ca membru cu drepturi depline în UE. Au fost subliniate şi beneficiile pe care le pot avea ei, ca elevi, în ţările Uniunii Europene, drepturi de studii şi posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă, atât în instituţii cât şi în mediul privat.
Pornind de la importanţa şcolii în viitorul fiecăruia dintre ei, prefectul i-a sfătuit pe elevi să înveţe pentru a se bucura de un viitor frumos şi de a-şi alege în viaţă modele care excelează prin calităţile intelectuale şi asta „pentru că eu consider că doar învăţând vor realiza în viaţă ceea ce îşi propun şi consider cu tărie că a învăţa este o condiţie necesară pentru a reuşi să-ţi atingi aspiraţia”, a precizat Silviu Hurduzeu, prefectul de Caraş-Severin la finalul întâlnirii cu elevii de clasa a XI-a de la cele trei licee.

Comentarii

comentarii