Găinile de la Soceni care fac oua ecologice gata colorate VIDEO

Într-un sat din Caras Severin, locuiește un cetățean care nu mai are de ce să vopsească ouăle de Paște. El are niște găini care fac ouă, adică le ouă – gata colorate. Mai exact, găinile lui fac oua albe, verzi, albăstrui și … roșii. Mai corect, ciocolatii și cărămizii. Deci, cu alte cuvinte, bănățeanul nostru, va avea cele mai ecologice ouă colorate din câte pot exista.

Omul este un pasionat crescător de păsări de casă. Asta în condiția în care și struții pot fi retrogradați la gradul de pasăre de curte. El s-a ocupat și de creșterea struților, dar fiindcă erau prea multe problemele legate de creșterea și valorificarea produselor, a renunțat la struți și acum se ocupă de  găinile speciale care fac ouă colorate.

Costel Roșca, deși pune multă pasiune în creșterea găinilor de rasă, nu este unul dintre cei care ține numai pentru el găinile. El are în țară și în Europa mai mulți tovarăși și prieteni pasionați de creșterea găinilor de rasă. Costel a dat ouă la toți vecinii că sa se bucure și alții de ele. Acum, găinile din rasele Marans, Australorp şi Ameraucana, pot fi văzute și în gospodăriile din satele învecinate cu Soceniul.

La Paște, în coșul cu ouă colorate cu care se merge la biserică, vor trona și aceste ouă colorate natural. Mai mult chiar, unele dintre ele vor ajunge în aluaturi și preparatele de sărbătoare fiindcă păsările sunt hrănite cu grăunțe și furaje 100% naturale, fără pic de îngrășăminte sau aditivi alimentari. Cât despre gust, Costel Roșca spune că nu sunt cu nimic mai deosebite decât celelalte ,,găinii normale”.

Comentarii

comentarii