Germania lovește în români: Merkel suspendă alocația nemteasca pentru copiii care locuiesc în Romania

Germania este pregatita sa adopte o lege care va afecta mii de romani si nu numai. Aceasta reglementare va fi menita sa conditioneze primirea alocatiei pentru copii de prezenta acestora in tara unde au drept de rezidenta parintii.

Se intampla ca tatal si mama sa lucreze in Germania iar copilul sa locuiasca cu bunicii in tara de bastina a parintilor. Strainii din toate tarile membre UE, care lucreaza in Germania, pot primi alocatii pentru copii de la statul german, chiar daca odraslele acestora traiesc in alta tara. In decembrie 2015, numarul copiilor care primeau alocatie de la statul german, dar locuiau in afara tarii, era de 120.000.

Germania este pe cale sa impuna o astfel de lege ca urmare a promisiunilor facute de UE Marii Britanii in acest sens, ca parte a unor reforme mai ample menite a evita Brexitul, noteaza Deutsche welle.

In pachetul de reforme discutat cu David Cameron se precizeaza ca alocatia copiilor sa fie platita la nivelul celei primite in tara de rezidenta a copiilor. S-ar putea ca Germania sa fie obligata sa plateasca alocatii mai mari copiilor aflati in alte tari, care platesc sume lunare mai mari in acest scop. Masurile insa vizeaza, mai ales, rezidentii din tarile est-europene, unde alocatiile pentru copii sunt extrem de mici. Daca ne referim strict la Romania, alocatia platita unui copil in tara noastra este de aproximativ 20 de euro.

Polonezii sunt pe primul loc la acest capitol, in 2014, aproape 60.000 de copii polonezi care locuiau in afara Germaniei primind alocatii de la nemti.

Pe locul trei se gasesc francezii, cu 16.900 de alocatii platite, iar pe trei se afla Romania cu 9.000 de copii care primesc alocatii de la statul german, desi nu locuiesc acolo. In Germania, alocatia pentru primul si al doilea copil este de 190 euro pentru fiecare.

Pentru al treilea copil se platesc 196 euro iar pentru al patrulea si pentru toti cei care urmeaza dupa el cate 220 de euro. In 2014, est-europenii care munceau in Germania au primit un total de 850 de milioane de euro, atat pentru copiii aflati in Germania, cat si pentru cei din afara tarii.

Toate tarile membre UE, care platesc alocatii in alte tari ale Uniunii, vor putea plafona suma la cea stabilita acolo unde locuieste copilul. Aceasta noua regula europeana face parte din pachetul de reforme creat la presiunea premierului Marii Britanii, David Cameron. Masura este sustinuta chiar de coalitia de guvernare a cancelarului Merkel.

NapocaNews

Germania lovește în români: Merkel suspendă alocația nemteasca pentru copiii care locuiesc în Romania iar părinții în Germania

Comentarii

comentarii

One thought on “Germania lovește în români: Merkel suspendă alocația nemteasca pentru copiii care locuiesc în Romania

  • 25 februarie 2016 la 18:14
    Permalink

    Pt. aceaste modificare a legii, multumiti TIGANILOR care au venit în Germania încasînd sute de mii de euro alocatie pt. copii care nici nu exista, pt. copii vecinilor din tara pe baza de acte false si înselaciune. În afara de asta, sa fim seriosi, DE CE sa se plateasca alocatie pt. un copil ce se afla în tara de origine? Parintii nu-s capabili sau sînt prea prosti (sau lenesi) sa-si creasca copii? Si Germania are gradinite si conditii pt. copii. Parintii ce vin aici la munca, sa-si ia copii cu ei sa-i trimita aici la scoala ca sînt destule scoli internationale unde se preda chiar si în limba româna asa ca….. unde-i problema?

Comentariile sunt închise.