Ghid de amenajare a livingului – Din ce piese de mobilier puteți alege?

Dacă vă numărați printre persoanele ce tocmai s-au mutat la casă nouă și acum vă doriți să vă amenajați locuința într-un stil cât mai modern, dar nu știți de unde să începeți, stați fără griji. În rândurile ce urmează ne propunem să vă sărim în ajutor prin a vă vorbi despre mobila pentru living. Vă vom da un plus de inspirație și vă vom sfătui cum vă puteți mobila sufrageria în așa fel încât design-ul interior să fie unul cât mai calm, contemporan și elegant. La final, suntem convinși că veți putea face cele mai bune alegeri pentru casa dumneavoastră. Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem.

 

Cu toții știm că piața de mobilier este una vastă, plină de modele diverse, culori care mai de care și piese statement multiple. De aceea, atunci când vine vorba de amenajarea locuinței, poate fi greu să vă decideți asupra unui stil. Însă, noi ne dorim să vă arătăm că acest proces poate fi mai ușor decât vă așteptați. După cum v-am promis, în continuare ne vom concentra pe piesele de mobilă de living, în special pentru că această cameră este printre cele mai importante dintre toate. În living vă primiți familia, prietenii, invitații, vă relaxați la serialul preferat sau stați la o seară de cocktail cu cei dragi. Este cea mai vibrantă cameră din locuință, așa că merită atenția dumneavoastră totală. Așadar, urmează să vă prezentăm piesele principale ce formează un design interior complet și care vor aduce această încăpere la viață. Haideți să aflați din ce mobilier puteți alege.

 

Mai întâi de toate ne vom concentra pe zona de stat și relaxare. La ce ne referim când spunem acest lucru? La canapele, colțare pentru living și fotolii, desigur. Canapeaua va fi piesa principală, cea care va atrage toată atenția în livingul familiei. De aceea, ea trebuie aleasă cu grijă. În funcție de numărul membrilor din familie dar și de dimensiunea sufrageriei, puteți alege fie o canapea obișnuită, cu trei locuri, fie un colțar modern, extensibil, cu patru sau mai multe locuri. Apoi, pentru un plus de personalitate, mai puteți opta și pentru un fotoliu într-o culoare accent. De exemplu, dacă alegeți o canapea gri, fotoliul poate fi negru sau albastru. Lăsați-vă imaginația să zboare și veți reuși să combinați culorile la perfecție!

 

Trecem mai departe și ajungem la următoarea piesă de mobiler și anume, măsuța de cafea. Aceasta nu trebuie să aibă dimensiuni foarte mari, ci să fie potrivită exact cu spațiul de care dispuneți, astfel încât să vă puteți bucura pe deplin de seri relaxante. Ce poate fi mai util decât o măsuță lângă canapea, pe care să vă puneți cafeaua, ceaiul sau cocktailul preferat? În funcție și de design-ul interior pentru care optați, puteți să dați un plus de accent livingului cu ajutorul unei măsuțe de lemn, de sticlă sau chiar de metal. Optați pentru materialul potrivit în consecință.

 

Acum că ați ales principalele piese de mobilă pentru living, putem trece și la înfrumusețare. Odată mobilată, sufrageria dumneavoastră va avea nevoie și de câteva decorațiuni care să se încadreze în tot ansamblul. Pentru a vă personaliza livingul și a-l aduce la viață, vă recomandăm să alegeți și o bibliotecă sau câteva rafturi suspendate, după preferințe. Acestea nu numai că vă vor depozita cărțile favorite și plantele, ci vor da și un aer organizat și modern încăperii. Aspectul final va fi unul ordonat, gata să vă impresioneze apropiații.

 

Continuăm cu înfrumusețarea și vă recomandăm să alegeți și o consolă trendy de TV. După ce alegeți plasma favorită, puteți fie să o suspendați pe perete, fie să o așezați elegant pe o consolă modernă. Aici, ca și în cazul măsuței de cafea, puteți evidenția design-ul interior ales prin accentele metalice, lemnoase sau de sticlă. Consola va acționa și ca loc de depozitare, dar și ca piesă de prim plan a sufrageriei.

 

Credeați că am terminat? Mai avem puțin. Este important să alegeți și niște piese de iluminat adecvate în livingul dumneavoastră. Aici aveți trei opțiuni: iluminatul suspendat (lustre, candelabre, aplice), lămpile decorative de veghe, sau ghirlandele luminoase. De exemplu, sus pe tavan puteți alege o aplică modernă în culori neutre, lângă canapea sau fotoliu să așezați o lampă cu picior subțire iar pe rafturile menționate anterior să fixați niște ghirlande luminoase. Seara, când veți dori să vă relaxați după muncă, vă veți putea bucura de un cadru feeric și rafinat.

 

Nu în ultimul rând, contează să vă vorbim și despre decorațiuni. Un covor în culori complementare, câteva tablouri așezate estetic și accesoriile textile precum pernuțele sau păturicile de pe canapea vor completa livingul familiei și vă vor ajuta să vă simțiți în largul dumneavoastră. Cu astfel de piese de decor cu siguranță nu veți da greș!

 

Acum că ați aflat toate informațiile de care aveați nevoie, tot ce vă rămâne de făcut este să vă dați frâu liber imaginației ca să vă puteți amenaja sufrageria cât mai frumos. Acestea fiind spuse, sperăm că v-am inspirat cu sfaturile oferite și că acum sunteți pregătit să alegeți mobila perfectă pentru living. Pentru și mai multe idei, nu ezitați să navigați mediul online. Vă dorim happy shopping și amenajare plăcută!

Comentarii

comentarii