Gimnastul Robert Pașca singurul reșițean care a ajuns de la un club școlar direct în lotul olimpic

Speranța gimnasticii reșițene a devenit Robert Pașca gimnastul care începând din această lună face parte din lotul olimpic.

În cadrul unei conferințe de presă organizate de către CSS Reșița, secțiunea gimnastică, a fost prezentat un bilanț al anului care se va încheia peste câteva săptămâni.
Au fost evidențiate în mod special rezultatele lotului de seniori, care a obținut în 2014 un număr de 16 medalii: 5 medalii de aur, 2 medalii de argint și 9 de bronz. Cu toate că anul acesta au fost câștigate tot atâtea medalii ca în 2013, antrenorul lotului de gimnastică seniori, Robert Bălan, susține că ar fi avut așteptări mai mari pentru anul 2014.

Speranța lotului de gimnastică reșițean rămâne Robert Pașca, el fiind un alt obiectiv propus de CSS Reșița. Acesta s-a rezumat la promovarea lui Robert la Lotul Național, obiectiv realizat chiar din această lună. Se dorește ca el să reprezinte țara și i se vor oferi toate condițiile pentru ca el să evolueze în gimnastica de performanță.
”Anul acesta obiectivul principal a fost promovarea lui Robert și vă spun că a fost foarte greu din mai multe puncte de vedere. El e singurul gimnast care a ajuns la lotut olimpic fără să ajungă la nici o altă formă centralizată de pregătire. De aici în colo, greul va începe, din punctul meu de vedere, pentru el pentru că nu va mai reprezenta CSS sau CSM Reșița ci va reprezenta o țară întreagă. Totul depinde numai de el. I se vor oferii toate condițiile necesare ca să facă gimnastică de mare performanță”, a precizat antrenorul Robert Bălan, țintind pentru Robert o paticipare la Jocurile Olimpice din 2020.

Se speră într-o păstrare a gimnaștilor cu performanțe sub culorile Reșiței, dar totul depinde de partea financiară care nu este ușor de găsit, mai ales pentru acest sport ajuns în prezent într-un con de umbră.

”Sunt mulţumit pentru tot ce mi s-a oferit la CSŞ Reşiţa şi de aceea nu aş putea să mă transfer la un alt club din ţară. Să caut altceva mai bun pentru mine. Sunt mulţumit şi recunoscător tuturor celor care m-au susţinut în momentele în care îmi venea să renunţ la marea performanţă şi, în mod special, domnului antrenor Robert Bălan. Mi-am dorit mult să ajung în lotul olimpic, să reprezint România şi Reşiţa la campionatele europene şi mondiale, dar şi la olimpiadă“, a precizat gimnastul Robert Pașca.
Deși cu finanțări modeste, secția de gimnatica a reușit să atragă mediul privat în a asigura sume de bani pentru sportivii medaliați, pentru că nu există fonduri pentru gimnaști.
Un alt obiectiv propus este acela ca 2-3 sportivi din grupele de juniori să ajungă la seniori și să reprezinte clubul la marile competiții.

Comentarii

comentarii

One thought on “Gimnastul Robert Pașca singurul reșițean care a ajuns de la un club școlar direct în lotul olimpic

  1. Sorry ,dar cine a incercat sa scrie acest articol e pe ……………………………………….

    Raspuns editor:
    articolul este scris de doamna care a participat la eveniment asa ca, nu este vb de inspiratii externe. Nu o fi dansa mare expert in domeniu, dar are timp sa se perfectioneze.

Comments are closed.