Gospodinele, bulionul si canicula la Resita

Vară, cald, caniculă, dar viața merge înainte. Că vor, că nu vor, oamenii trebuie să și mănânce sau să-și ducă traiul de zi cu zi în apartamente de bloc. Din cauza căldurii, gospodinele ce locuiesc la bloc, caută fel de fel de metode pentru a putea găti și pentru ași desfășura activitatea casnică zilnică și pe caniculă.

Fiindcă în orașele din Caraș Severin sunt prea puține locuințe care să aibă montate în bucătării instalații de aer condiționat, fiecare se descurcă cum poate. Unele gospodine gătesc noaptea, altele mai pun câte un ventilator, dar cea mai la îndemână metodă și cea mai practică este aceea că femeile gătesc cu uşile apartamentelor deschise. Geamul de la bucătărie este întredeschis și el așa că se formează un curent de aer ce mai schimbă atmosfera din bucătărie.

În felul acesta se mai face puţin curent şi temperatura în bucătărie este mai suportabilă. Chiar dacă este cald, viaţa merge înainte. Mai ales dacă te gândeşti deja la conservele pentru iarnă. Gospodinele spun că s-a întâmplat ca în anii trecuți, din cauza căldurii legumele au fost puține și foarte scumpe. Așa că, unii profită de prețurile încă acceptabile din piețe și au trecut la prepararea bulionului pentru la iarnă.

Unii cumpără roșiile, alții au roşii din producţie proprie şi acestea trebuiesc folosite ca să nu să strice. În rest, haine cât mai puține și curent cât mai mult ca să miște aerul. Dar, atenție, metoda funcționează doar la etajele superioare și doar dacă există o bună aerisire pe casa scărilor.

Comentarii

comentarii

One thought on “Gospodinele, bulionul si canicula la Resita

Comentariile sunt închise.