Grădinița ”Floarea-soarelui” în Proiectul “Smart Children Network”

Grădinița P.P ”Floarea-soarelui” din Reșița a devenit partenerul unor instituții de învățământ din Serbia, într-un proiect transfrontalier privind implementarea unui program de educare a copiilor.
Proiectului intitulat “Smart Children Network”, a fost lansat în data de 7 aprilie 2016, la Centrul Cultural din Pancevo.

La acest proiect participă Grădinița P.P. ”Floarea-soarelui” din Reșița, în calitate de partener 2, alături de aplicantul principal Instituția Preșcolara ”Decja Radost” Pancevo din Republica Serbia și Școala de Studii Înalte pentru Educatori ” Mihailo Palov” Vrsac din Republica Serbia în calitate de partener3.

Acest proiect are ca obiectiv implementarea sistemului NTC de învățare (un program de educare a copiilor) dezvoltat de Mensa Internațional în cele două instituții preșcolare, sistem care s-a dovedit a stimula la copii dezvoltarea capacităţilor intelectuale, atenţia şi concentrarea, coordonarea mişcărilor şi mobilităţii, gândirea divergentă, acumularea de cunoştinţe funcţionale şi de dezvoltare a talentelor.

Proiectul „Smart Children Network” are la bază noile descoperiri în neurofiziologie care au dovedit că dezvoltarea creierului este intensă până la vârsta de cinci ani (peste 50%) şi că până la vârsta de şapte ani, 75% din creier este dezvoltat. Acest fapt arată foarte clar unde trebuie să ne concentrăm energia pentru a forma centre speciale în creier, care vor ajuta copiii mai târziu în timpul procesului de învăţare, în special la creşterea capacităţilor lor funcţionale şi la dezvoltarea divergenţei modului de gândire.

Proiectul este implementat prin Programul IPA de Colaborare Transfrontalieră România – Republica Serbia, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondurile Structurale și cofinanţat de cele două state membre participante în program. Acesta se va derula în perioada 16 martie-31 decembrie 2016.
Valoarea totală a proiectului este de 88799 euro, din care României îi sunt atribuiți 25054 euro.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments