Grupul consilierilor județeni PNL s-au abținut de la vot în ședința ordinară legal consituită

Luna august a debutat cu ședința ordinară a Consiliului Județean, din cei 29 de consilieri județeni validați fiind prezenți 28. Grupul PNL, deși a acceptat să fie prezent la ședință, s-a abținut de la toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi deoarece membrii săi au fost nemulțumiți că pe ordinea de zi nu s-a regăsit solicitarea fostului consilier județean Marcel Vela ”privind procedura prealabilă la hotărârea de încetare a mandatului, înregistrată acum o săptămână”, dar și situația solicitării UNPR către Prefectura județului privind încetarea de drept a mandatului de vicepreședinte și de consilier județean a lui Mihai Bona.

Președintele Silviu Hurduzeu a precizat că hotărârea privind procedura încetării de drept a mandatului de consilier a lui Vela va fi introdusă în termeni legali în următoarea ședință de CJ, iar decizia de încetarea a mandatului de consilier al actualului vicepreședinte CJ, Mihai Bona, intră în competența Instituției Prefectului care constată încetarea de drept printr-un ordin emis și vacantează locul. Cu toate acestea grupul PNL, prin vocea președintelui de grup, Cristian Gâfu, ar fi dorit soluționarea primei situații ”cu da sau nu” și să nu fie tratată situația ca ”un joc de tenis”.

Chiar dacă grupul PNL nu a votat, ședința ordinară a CJ a fost finalizată fiind reluate și votate punctele prevăzute în ordinea de zi a ședinței anterioare care nu au mai putut fi dezbătute din lipsă de cvorum după retragerea consilierilor PNL din ședință.

Proiectele de hotârâre prevăzute pe ordinea de zi în procedura de urgență au constat într-o rectificare bugetară pozitivă, fiind alocate sume de bani și repartizate pe capitole de cheltuieli, în mod special sume alocate situațiilor create de calamități.

Comentarii

comentarii