Actualitate

Guvernul Grindeanu a fost DEMIS. MOŢIUNEA de cenzură a trecut cu 241 de voturi

Guvernul Grindeanu a fost DEMIS. MOŢIUNEA de cenzură a trecut cu 241 de voturi pentru, 10 împotrivă/ Preşedinţie: Luni, consultări cu partidele pentru formarea noului executiv.

Parlamentarii PSD din Caraș nu au votat moțiunea. Opoziția formată din PNL, USR , UDMR și PMP nu a votat, iar parlamentarii PSD de Caraș Severin, Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Luminița Jivan și Ioan Narcis Chisăliță s-au abținut și ei de la vot. De fapt, acestia au lipsit din sala. Parlamentarii social democrați din Caraș Severin nu au fost în sală si nu au votat împotriva lui Sorin Grindeanu. Conform declarațiilor deputatului Ion Spânu hotărărea a fost luată la nivelul PSD Caraș Severin, după consultarea cu primarii din județ, cu simplii membrii, dar și cu cetățenii din județ.

Prima moţiune de cenzură depusă de un partid împotriva propriului Guvern a trecut de Parlament. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost votată miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Mircea Drăghici, parlamentar PSD, a declarat imediat după terminarea votului că aceasta a fost votată cu 241 de voturi pentru şi 10 împotrivă.

Liviu Dragnea îşi pregăteşte noul Executiv. Potrivit unor surse politice, liderul PSD a făcut deja o listă cu cei care vor face parte din noul Executiv. Florin Georgescu este propunerea pentru premier, în timp ce Teodorovici ar putea ajunge la Finanţe, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Printre cei care vor face parte din Exectuiv în cazul în care moţiunea trece, se află şi miniştri din Guvernarea Grindeanu: Sevil Shhaideh, Carmen Dan, Lia Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose şi Rovana Plumb îşi vor păstra portofoliile, anunţă surse politice.

Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/guvernul-grindeanu-a-fost-demis-motiunea-de-cenzura-a-trecut-cu-241-de-voturi-pentru-10-impotriva-presedintie-luni-consultari-cu-partidele-pentru-formarea-noului-executiv-16496363

Comentarii

comentarii